Pâine şi politică

Hahahahahaha! L-aţi văzut pe Tălmăcean?! Pedelistul a dansat pe ”I'm Bad” în weekend, la televiziunea mogulului cel rău. Dom'le, s-a întors Maicăl în mormânt. Patrick Swayze nu ştiu dacă s-a întors şi el, dar cu siguranţă protagonistul din Dirty Dancing şi-ar fi dat pumni în gură, dacă mai era prin preajmă. Nu e prima oară când îl văd pe Edmond Tălmăcean făcând circ la televizor. şi chiar nu intenţionez să folosesc cuvântul ”circ” cu un termen peiorativ. Ba dimpotrivă, aş zice: de asta avem nevoie.

În trecut, domnul Tălmăcean (care a ratat la mustaţă un loc în Parlament la ultimele alegeri) s-a mai făcut remarcat în platourile ostile de la Realitatea şi Antena 3 prin diverse impersonificări cu schimbare de voce şi joc scenic impecabil, recitat emfatic din Eminescu şi alte efuziuni artistice care-l recomandă pentru o prezenţa mai constantă la televizor. Unii ar spune că domnul Tălmăcean este un pic sărit de pe fix. Alţii ar contesta diagnosticul şi-ar susţine că dimpotrivă, Edmond Tălmăcean este nebun de legat. Dar, oricum ar fi, eu asta aştept de la politicienii români. Dacă tot sunt nevoit să le ascult minciunile zi de zi, an de an şi campanie de campanie şi să mă prefac că-i cred, măcar să mă distreze. Cum ar fi, de exemplu, o emisiune cu Corneliu Vadim Tudor, Miţura Arghezi, Ludovic Orban şi Edmond Tălmăcean moderată de Mircea Badea? Ah, e o desfătare numai când îmi imaginez un asemenea festival al artei şi al cailor verzi pe pereţi. Cred că ar sparge orice cotă de audienţă, cu condiţia ca CNA-ul să mai lase de la el când vine vorba de stricteţea aia de oameni cu beţe în fund de care dau dovadă mai mereu.

În perioada asta grea de care nu mai scăpăm, seriozitatea aleşilor neamului e ultimul lucru pe care ni l-am putea dori. Ne-aţi luat banii? Măcar distraţi-ne de ei! Repede, până nu ni-i cerem înapoi.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: