Recensământ parțial în două localități din Gorj

Luna martie vine cu recensământul de probă al populației pentru două zone din județul Gorj. Este vorba despre municipiul Târgu Jiu și localitatea Bălești. Recensământul Populației și Locuințelor din România va avea loc în regim mixt, prin colectarea directă a unor date de la cetățeni. Procedeul se va face cu ajutorul unor tablete pe care operatorii vor introduce datele direct de pe teren.

Directorul Direcției Județene de Statistică Gorj, Vasile Păunescu, spune  că în municipiul Târgu Jiu sunt stabilite 12 sectoare de recensământ, iar fiecare sector cuprinde 50 de locuințe.

”Recensământul de probă, denumit și recensământ pilot, se va face în cursul lunii martie pe teritoriul a două localități din Gorj. Este vorba despre municipiul Târgu Jiu și comuna Bălești. În cadrul municipiului Târgu Jiu sunt stabilite 12 sectoare de recensământ, iar fiecare sector cuprinde 50 de locuințe. La Bălești au fost stabilite 9 sectoare. Într-o primă fază vom face preliminară la locuințele selectate la aceste eșantioane. Vor fi lăsate niște postere în cutiile poștale prin care rugăm populația să se autorecenzeze”, a spus Păunescu.

Pentru ca acest lucru să aibă loc, instituția a scos la concurs 6 posturi, acestea fiind ocupate toate. ”S-au ocupat acele posturi. Spre deosebire de procedeele trecute, am avut 6 posturi și un număr de 23 de candidați. Acum urmează să își intre în pâine”, a mai afirmat acesta.  

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: