Stâncă de sute de tone prăbușită în Ceahlău

O parte din Muntele Ceahlău s-a prăbușit zilele trecute din cauze naturale, stânca de sute de tone traversând poteca turistică ce lega Ocolașul Mic de Cabana Dochia. Din fericire, niciun turist nu se afla atunci în zonă.
 

Prăbușirea unuia dintre turnurile Ocolașului Mare a fost anunțată de Salvamont Neamț pe pagina sa Facebook, situația fiind evaluată în acest moment de specialiști.

"In urma cu cateva zile unul din turnurile Ocolasului Mare s-a prabusit din cauze naturale. Stanca uriasa cantarind probabil sute de tone a traversat poteca turistica care lega Ocolasul Mic de Cabana Dochia. Din fericire pe traseu nu erau grupuri de turisti in momentul prabusirii.
O echipa din cadrul compartimentului prevenire impreuna cu specialistul nostru in geologie s-au deplasat in zona pentru a efectua o evaluare a factorului de risc avand in vedere ca zona este traversata de o poteca turistica deosebit de fracventatata in sezonul de vara", a transmis Salvamont.


Concluzia pe scurt esta ca prabusirea turnului a fost cauzată de eroziune produsă in urma procesului indelungat de inghet /dezghet.

Galerie foto




Vizualizări: 1,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: