Pandurii a pierdut meciul la „masa verde“

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat o decizie în cazul meciului din prima etapă a Ligii 2 dintre Metaloglobus şi Pandurii. După mai multe amânări, comisia a decis ca Pandurii să piardă meciul respectiv la care echipa nu s-a prezentat pentru că nu a avut acceptul DSP Gorj, având cazuri de coronavirus în lot.

Pe data de 28 august, Pandurii Târgu Jiu nu a mai făcut deplasarea la București și a anunțat FRF că are rezultate pozitive de COVID-19 după ce a efectuat teste rapide, în timp ce federația a comunicat oficial că clubul gorjean nu a trimis rezultatele testării.

Cu o zi înaintea jocului, Pandurii efectuase teste serologice IgG și IgM, în locul celor moleculare RT-PCR pentru depistarea SAR-CoV-2. În replică, oficialii de la Metaloglobus au acuzat că Pandurii n-a vrut să joace acel meci, deoarece nu reușise să legitimeze niciunul dintre jucătorii aduși în vară, iar în lot mai avea doar 9 dintre componenții cu care încheiase sezonul anterior. Ulterior, la trei zile, după nedisputarea jocului cu Metaloglobus, s-a dovedit, în urma testelor RT-PCR, că un singur jucător – Horațiu Peia, a fost depistat pozitiv.

Acum comisia a decis ca Pandurii să piardă meciul respectiv la masa verde, rezultatul fiind 3-0 pentru Metaloglobus. ”Admite în parte sesizarea Departamentului Competiții. În baza art. 79.9 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu se sancționează cu pierderea jocului prin Forfait (3-0 în favoarea echipei FC Metaloglobus Bucureşti). Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, a fost decizia comisiei din cadrul FRF.

După șase etape desfășurate până acum în campionatul Ligii 2, Pandurii Târgu Jiu ocupa locul 21 în clasament, ultimul, cu șase înfrângeri, fiind singura echipă fără niciun punct acumulat și având un golaveraj dezastruos: 2-18 după următoarele rezultate: Metaloglobus (0-3 la masa verde), Rapid (1-2), Turris Oltul Turnu Măgurele (0-5), Concordia Chiajna (0-4), CS Mioveni (1-2) și Universitatea Cluj (0-2).

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: