CSM Târgu Jiu rămâne fără adversari în cupă, focare de COVID la baschet

Liga Naţională de baschet va începe pe 30 octombrie dar până la debutul acestei competiţii  13 echipe vor lua startul în Cupa României, în perioada 17-22 octombrie. Oficialii CSM Târgu Jiu, care va debuta la turneul de la Sibiu, se tem de anularea competiţiei din cauza unor focare de coronavirus depistate la mai multe cluburi de primă ligă.

CSM Târgu Jiu se va deplasa la finalul săptămânii la Sibiu pentru meciurile din cadrul Grupei C a Cupei României. Cel puţin teoretic acesta ar putea fi programul gorjenilor dar înainte de plecare aceştia trebuie să treacă şi ei de testarea PCR pentru coronavirus, deja fiind depistate mai multe focare la formaţii de primă ligă printre care şi adversarul din cupă al gorjenilor CSU Voluntari. Echipa din Voluntari tocmai a participat la un turneu amical la care a fost şi echipa din Sibiu, gazde turneului, unde marţi seară au fost confirmate deja două cazuri de coronavirus. Dacă DSP nu va permite participarea acestora la competiţie, CSM Târgu Jiu ar rămâne cu doar un adversar în cupă, dacă va trece cu bine de teste.
Gorjenii de la CSM vor efectua joi testele COVID necesare pentru a putea participa la întrecere şi sunt optimişti că nu vor avea probleme şi că meciurile din cupă se vor putea juca. „Este un risc la care nu vrem să ne supunem, şansele să nu se mai joace turneele din Cupa României sunt destul de mari pentru că deja sunt o serie de echipe la care s-au depistat focare de COVID şi competiţia este în pericol de a se mai disputa”, a spus antrenorul CSM Claudiu Alionescu la Radio Infinit fiind încrezător că totuşi se va juca în week-end: „Eu sunt mai optimist din fire şi cred că aceste cazuri vor fi izolate şi competiţia va debuta totuşi. Cert e că, dacă ai 3-4 jucători pozitivi, se simte absenţa lor şi la o echipă cu un lot numeros, la noi nu mai vorbesc. Eu sper să nu avem astfel de probleme cu acest virus pentru că antrenamentele s-au făcut respectând normele. Sperăm să trecem cu bine peste testarea PCR care va avea loc joi şi să putem pleca spre Sibiu pentru primele meciuri din acest sezon”.

 Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a fost repartizată în Grupa C, unde va avea adversari redutabili. Gorjenii vor juca împotriva echipei gazdă, CSU Sibiu, grupare care, în momentul în care s-a întrerupt campionatul, se afla pe locul 3 în Liga Naţională. Un alt adversar dificil este şi SCM Timişoara. Gruparea de pe Bega se afla la rândul ei în Grupa Roşie, pe locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale. CSO Voluntari este şi ea o formaţie destul de puternică, care la momentul îngheţării campionatului se afla pe locul 3 în Grupa Galbenă, a doua grupa valorică.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: