Schimbare de sistem în Liga Naţională de baschet

Liga Naţională de Baschet Masculin va debuta pe data de 30 octombrie. Competiţia în care va evolua şi echipa locală a CSM Târgu Jiu va avea un nou format şi se va juca în sistemul de turnee, care va fi deja testat în Cupa României.

Federaţia de Baschet a anunţat luni noul format al Ligii Naţionale masculine, care va debuta pe data de 30 octombrie. Federația a decis să renunțe la formatul cu două grupe și a revenit la formatul inițial, cu 26 de etape, în care echipele vor juca fiecare cu fiecare, de două ori.

Noutatea în ceea ce privește noul format este că partidele se vor juca în cadrul unor turnee de 2-3 etape. Cele 14 echipe se vor deplasa într-un singur oraș și vor juca 2-3 etape pentru a se reduce astfel cheltuielile cu testarea jucătorilor.

Primul oraș gazdă se pare că va fi Bucureștiul şi, în cazul în care niciun club din Liga Națională nu solicită organizarea următorului turneu, FRB va desemna prin tragere la sorți, orașul care va găzdui meciurile. Există și o altă variantă, conform căreia, programul jocurilor nu se va face prin tragere la sorți, ci prin intermediul Tabelei Berger cu 14 poziții. Locul în tabelă al fiecărei echipe coincide cu poziția în clasament la întreruperea sezonului 2019-2020.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: