Pandurii a retrogradat după 12 ani de Liga I. Ce face Stoican!

Pandurii a pierdut cu 2-1 la Botoșani și retrogradează în Liga a II-a. Toate golurile au fost marcate pe final de meci, Pandurii fiind la câteva secunde de a prinde barajul. Golul care a trimis Pandurii în liga secundă a fost marcat de gazde în min. 90+4. ACS Poli Timișoara merge la baraj după ce a obținut un scor de 2-2 în deplasarea de la Gaz Metan Mediaș, golurile gazdelor fiind marcate de fostul pandur Eric de Oliveira. Echipa care s-a salvat de la retrogradare este Concordia Chiajna, care a câștigat cu 1-0 în deplasarea de la FC Voluntari.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Flavius Stoican, a declarat, duminică, după retrogradarea în Liga a II-a, că spera ca formaţia sa să scoată punct sau puncte la Botoşani. Acesta i-a felicitat pe cei care au reușit să se salveze, dar a sugerat că lupta nu s-a dat numai pe teren. „Important este să-i felicit pe jucători. Sunt mândru că am avut şansa să antrenez nişte băieţi care s-au bătut cu toată lumea. Felicit Concordia pentru salvarea de la retrogradare, iar celor de la Poli le urez baftă în meciul de baraj. Nu mă întrebaţi de jocuri de culise, vreau să fiu ponderat”, a spus Stoican la Digisport.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a fost învinsă, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa FC Botoşani. Au marcat Golofca '88 şi Fulop '90+3 pentru Botoşani, respectiv Florin Ilie '90+1 pentru Pandurii.

Marin Condescu, fost președinte la Pandurii Târgu Jiu, spune că nu face o tragedie din această retrogradare „Ne-am prezentat cu onoare, am picat în picioare, la egalitate de puncte cu Timișoara“, a spus Condescu, surprins de jocul rezultatelor: „În minutul 90 eram retrogradați, în minutul 94 eram la baraj, în minutul 96 eram din nou retrogradați“. Condescu a spus la Radio Infinit că e chiar mai bine că s-a întâmplat așa: „Stăm un an în liga secundă. Până atunci se termină și stadionul, o să jucăm la Motru. Nu am știut să gestionăm ultimele trei minute, asta e!”.

Condescu nu crede în riscul ca Pandurii să intre în faliment: „Nu dispare Pandurii, spun asta cei care nu știu despre ce este vorba. Noi în primul an de reorganizare nu trebuie să plătim decât 250.000 de euro creditorilor. Putem să facem acești bani din vânzarea de bilete. Dacă acționarii nu vor să finanțeze, vom găsi alte soluții de finanțare. Cei care nu cred în acest proiect, le mulțumim și să se retragă”.

Marin Condescu a vorbit după meci cu Flavius Stoican și de o posibilă continuare la Pandurii. „El a spus că vrea să continue, dar dacă va avea alte oferte mai tentante, nu va mai continua la Pandurii”.

Vizualizări: 1,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: