Primele generații de baschetbaliști din Gorj se reîntâlnesc, sub panou, la Târgu Jiu

Asociația Județeană de Baschet Gorj, în parteneriat cu Asociația Baschet Club Târgu Jiu, organizează sâmbătă, 3 iunie, o  întâlnire a primelor generații de baschetbaliști care au evoluat în județul Gorj, în perioada 1970-1984. „Este de fapt o întâlnire de suflet și de aducere aminte a momentelor frumoase petrecute ca sportivi –baschetbalişti. Ne gândim să organizăm în viitor o echipă de baschet de Old-Boys, pe care să o înscriem în Campionatul Național de Old-Boys, pentru că de-a lungul timpului județul Gorj a dat o serie întreagă de baschetbaliști talentati”, a declarat Marius Vlaicu, președintele  Asociației Judeţene de Baschet Gorj.

Prima generație de baschetbaliști gorjeni a fost formată și a activat între anii 1970-1972. Echipa de baschet masculin a promovat în Divizia Școlară pentru prima data în anul 1972, chiar la Târgu Jiu. Această a fost antrenată de profesorii: Curelea Nicolae și Popescu Constantin, iar din lotul echipei au făcut parte: Beuran Mircea – medic, fost ministru al Sănătății, acualmente șeful clinicii de chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca; Manolescu Dan; Creţescu Emil; Nănău Eugen; Lumezeanu Tibi; Bălan Sorin; Bardan Antonică; Stamatoiu Virgil; Netin Aurel; Jianu Augustin; Novac Mircea; Albu Tiberiu şi Băcanu Viorel.

Cea de-a două generație de baschetbaliști a fost formată și a activat între anii 1972-1976, fiind antrenată de profesorul Popescu Constantin, iar din lotul echipei au făcut parte: Crișan Lică; Almășan Mircea; Şipanu Alexandru; Brăgaru Doru; Dănăiaţă Titel; Durbăcea Marian; Bobei Doru; Lastoveschi Dan şi Mondea Ion, care au continuat performanțele colegiilor din generația precedentă.

Cea de-a treia generație de baschebalisti a activat între anii 1976-1980 și a fost înscrisă în Campionatul Republican  Băieți – Juniori III - ediția 1976-1977, sub denumirea din aceea vreme Școala Sportivă Târgu Jiu, care era condusă de directorii Bâcă Alexe și Sandu Ion și antrenată de un simbol și un model pentru baschetul gorjean, Brădiceanu Constantin, actualmente stabilit în Timișoara și care a confirmat participarea la acest eveniment. Componenții echipei de baschet a Școlii Spotive Târgu Jiu, care au câștigat titlul de campioni naționali la Campionatul Republican Băieți –Juniori III- ediția  1976-1977, au fost:  Guță Viorel; Rolea Ion; Dobre Laurențiu; Gama Radu; Dolcu Constantin; Buculea Dorin; Barbu Dan; Alionescu Ionuț, Pipi Constantin; Tărtăreanu Sergiu; Giorgi Cristian și Giorgi Daniel.

Miniturneu de baschet

„Programul acestei întâlniri de sâmbătă constă în desfășurarea unui miniturneu între echipele participante, meciuri de baschet, de prietenie și de aducere aminte a acelor vremuri, între foștii sportivi-baschetbaliști campioni. Meciurile vor avea loc, la ora 18.00, la Sala de Sport a Școlii Gimnaziale «Voievod Litovoi» din Târgu Jiu. Vor participa foștii sportivi, antrenorii și conducătorii din aceea vreme a  Școlii Sportive Târgu Jiu. după care se vor retrage la o cină la un restaurant din Municipiul Târgu Jiu”, a anunţat Marius Vlaicu, preşedintele Asociației Județene de Baschet Gorj.

Toţi participanţii la această întâlnire vor primi diplome, tricouri și medalii.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: