Pandurii a scăpat de faliment şi în 2018

Nu mai există niciun risc ca Pandurii să intre în faliment în anul 2018, Tribunalul Gorj amânând pentru prima parte a anului viitor judecarea cererii de declarare a falimentului la club. Instanţa a decis miercuri să dea un răgaz până la mijlocul lui ianuarie 2019 cu privire la judecarea cererii respective.

O decizie va fi dată în această chestiune oricum de abia după ce Curtea de Apel Craiova va tranşa problema datoriilor pe care le au asociaţii faţă de echipa de fotbal. Judecătorul de caz a menţionat că nu poate ignora acea sentinţă, mai ales după ce membrii asociaţi au fost obligaţi să plătească la Pandurii peste 2 milioane de euro. Verdictul nu este definitiv, iar toţi cei vizaţi de sentinţă, inclusiv clubul, au contestat sentinţa de la Târgu Jiu. Ultima contestaţie a fost făcută recent de Consiliul Local Târgu Jiu, ceea ce face ca rejudecarea dosarului la Craiova să se facă spre sfârşitul anului.

Cu puţin „noroc”, la Curtea de Apel Craiova o sentinţă finală poate fi pronunţată chiar şi la începutul lui 2019, ceea ce ar putea împinge judecarea cererii de faliment spre primăvara anului viitor.

Instanţa a admis miercuri şi concluziile unui expert cu privire la modificarea Planului de reorganizare a clubului. Expertul Maria Tudosie menţionează în raportul său că planul „reprezintă o alternativă în beneficiul creditorilor faţă de procedura falimentului, (…) este viabil economic pe toate direcţiile propuse şi creează premisele ca toţi creditorii să-şi recupereze creanţele în cuantumul solicitat prin declaraţiile de creanţă, concomitent cu recuperarea costurilor de procedură şi a creanţelor curente din perioada de observaţie”.

„Această modificare de plan prevede concret resursele financiare identificate şi strategia aplicată ce dau posibilitatea ducerii la îndeplinire a obiectivelor stabilite, cu consecinţa achitării integrale a masei credale. De asemenea, concluzia expertului (…) este aceea că modificarea Planului de reorganizare depusă de debitoarea Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu respectă din punct de vedere al legalităţii şi viabilităţii prevederile Legii 85/2014 şi reprezintă o alternativă în beneficiul creditorilor faţă de procedura falimentului”, se mai arată în finalul documentului înaintat miercuri la instanţă de expertul menţionat în dosarul de faliment al celor de la Pandurii.

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: