Face performanţă cu o motocicletă împrumutată

Gorjeanul Cristian Pătrăşcoiu a obţinut două rezultate de excepţie la un important concurs de motociclism. Din lipsă de sponsori, sportivul de 31 de ani este nevoit să „alerge” în astfel de competiţii cu motociclete împrumutate. Tânărul crede că ar putea face sport de performanţă dacă ar avea finanţarea necesară.

Cristian Pătrăşcoiu s-a clasat pe locul I la etapa a 9-a şi a 10-a a Campionatului Naţional Individual la clasa 125 SP şi pe locul al III-lea la aceeaşi clasă în cadrul European BMU Road Racing Championship, runda a 10-a şi a 11-a, întreceri sportive ce s-au desfăşurat sâmbătă şi duminică în Bucureşti, la MotoPark România.

Cristian Pătrăşcoiu este mecanic de profesie. Are un service de motociclete la el acasă, iar banii pe care îi face din această activitate îi investeşte în pasiunea sa, motociclismul. Târgujianul spune că nu participă des la competiţii naţionale sau europene, pentru că nu îşi permite din punct de vedere financiar. Crede că ar putea face performanţă dacă ar avea bani pentru achiziţia unei motociclete performante. A obţinut rezultate bune chiar la sfârşitul săptămânii trecute, deşi s-a urcat pentru prima dată pe motocicleta pusă la dispoziţie de clubul pentru care a concurat, Steaua Bucureşti. „Sunt cele mai bune rezultate ale mele. Este prima dată când alerg la viteză, pe circuit. Şi am avut un rezultat bun. Dacă aş avea sponsori şi motocicletă nouă, aş putea să urc la alte clase mai mari şi categorii, şi în alte ţări. La noi nu prea există interes pentru sprijinirea sportului cu motor, mai ales în Gorj. Acum, m-au chemat de la Steaua Bucureşti, mi-au dat motocicletă, doar să mă prezint. De ce şi nu la noi în Târgu Jiu să fie aşa, să reprezentăm Târgu Jiul?”, a spus Cristian Pătrăşcoiu.

Sportivul târgujian spune că fără finanţare nu va avea ocazia să arate ce poate. „Mă pot ajuta agenţii economici, primăria, Consiliul Judeţean, cineva care să mă susţină în Campionatul naţional şi european. Am făcut proiecte, dar nu mă susţin îndeajuns să mă pot duce la competiţii. Trebuie să merg cu bani de acasă. E insuficientă finanţarea, bugetul nu îmi permite participarea la toate etapele. Am nevoie de 15-20.000 de euro anual. Pe o etapă poate să te coste 1.000 de euro sau 2.000-3.000 de euro. Poţi să cazi cu motocicleta şi atunci îţi trebuie cauciucuri de rezervă, o motocicletă care să meargă, nu să stai tot timpul să o repari, echipamente, benzină, deplasări, mecanici. Eu nu am motocicletă de competiţii”, a explicat Cristian Pătrăşcoiu.

Tânărul a câştigat numeroase întreceri de motocros, iar în perioada 2009-2010 a fost vicecampion naţional la acest sport. Tatăl sportivului este preşedintele Clubului Motosport Maraton din Târgu Jiu.

Vizualizări: 5,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: