Pandurii pierde la scor, Academica urcă pe primul loc

Pandurii Târgu Jiu a avut un meci greu marţi la Clinceni, unde a întâlnit Academica, în cadrul meciului de deschidere a etapei cu nr. 11 din liga secundă. Gazdele au învins cu un categoric 4-1, urcând pe primul loc în clasament, înainte de disputarea celorlalte meciuri ale etapei.

Gazdele de la Academica Clinceni au rezolvat meciul din prima repriză, când au marcat prin Robert Ion (min. 16), Alex Vodă (min. 30 – autogol) şi Ovidiu Horşia (min. 32). Gorjenii au înscris şi ei până în pauză prin George Tudoran (min. 42), dar nu au reuşit să mai puncteze şi în repriza secundă. Au făcut-o în schimb ilfovenii, prin Ciprian Gliga (min. 89).

Primul gol a venit în min. 16, când, după o centrare din stânga careului, Vasilescu a alunecat şi a respins prost în faţă, direct la Robert Ion, care a tras din prima de la 14 metri şi a înscris lângă bara din dreapta. Sălăjan a plonjat după minge, însă inutil.

Academica s-a desprins în min. 30, când Achim a centrat din dreapta careului, Brînzan a deviat cu capul pe spate, iar Alexandru Vodă a trimis în propria poartă din faţa lui Alexandru Nicola.

Nu au trecut nici două minute până când Robert Ion a primit în centru din stânga şi a pasat pe culoar pentru Ovidiu Horşia, care a preluat la 10 metri uşor lateral dreapta şi l-a învins pe Sălăjan la colţul lung.

Unicul gol al gorjenilor a venit în min. 42, când Nsiah a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga careului, direct în zid, mingea s-a întors la el, a şutat bine la colţul lung, Vâlceanu a scăpat în faţă, iar George Tudoran, aflat în apropiere, a plonjat şi a înscris pe lângă portar şi bara din dreapta.

Scorul nu a rămas nici măcar 3-1, pentru că gazdele au înscris din nou spre finalul partidei, când Ciprian Gliga a împins mingea în plasă din doi metri.

Etapa viitoare, Pandurii va întâlni pe teren propriu Sportul Snagov, partida fiind programată sâmbătă, 13 octombrie, cu începere de la ora 16:00. În urma rezultatului de marţi, Academica egalează la puncte liderul Sportul Snagov şi urcă pe primul loc. Snagovul va juca miercuri cu CS Baloteşti.

Academica: O. Vâlceanu – Fl. Achim, An. Răuţă, Patriche, M. Dobrescu – B. Barbu, Găină – R. Ion, Horşia (’79, V. Mihalcea), Nicola (’66, Paţurcă) – Ad. Stoica (’55, Gliga). Antrenor: Ilie Poenaru.

Pandurii: Sălăjan – Brînzan, Konate, D. Ciobanu, Al. Vasilescu – Al. Trancă (’90+1, R. Lică), Raiciu (’64, Cenaj), Al. Vodă – G. Tudoran (’75, An. Blejdea), Nsiah, D. Pîrvulescu. Antrenor: Adrian Bogoi.

Cartonaşe galbene: Fl. Achim, Ad. Stoica, B. Barbu, Găină / D. Ciobanu, Cenaj.

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: