Pandurii a trimis executorul judecătoresc la primărie

Primăria Târgu Jiu a fost somată, prin intermediul executorului judecătoresc, cu privire la faptul că Pandurii Târgu Jiu solicită banii câştigaţi în instanţă. Ipocrizia este însă la cote maxime la Primăria Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu susţinând că primăria nu a fost implicată în procesul cu Pandurii, deşi chiar şeful juriştilor din primărie a fost prezent la procese.

Clubul Pandurii vrea să încaseze banii câştigaţi în instanţă pentru a putea funcţiona şi a început demersurile pentru recuperarea acestora, dar primarul Marcel Romanescu spune că nu primăria s-a judecat cu Pandurii. Cu toate că primarul declara anterior că, numai dacă va exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă va da banii datoraţi clubului Pandurii, acum spune că va face tot posibilul ca să nu îi dea. Asta în condiţiile în care a fost unul dintre consilierii care au semnat să se acorde sumele necesare funcţionării echipei în 2016, dar acei bani nu ajuns la club.

Mai întâi primarul a declarat că se va îndrepta în justiţie împotriva celor care au votat să se dea acei bani datoraţi clubului Pandurii dar, după ce au apărut dezvăluiri legate de faptul că Marcel Romanescu a fost unul dintre consilierii care au votat acele hotărâri de Consiliu Local, discursul a fost schimbat. Acum edilul susţine că banii trebie solicitați de la Consiliul Local, nu de la primărie, deşi atunci când CL vota Primăria Târgu Jiu era cea care vira banii.

Pentru a evita blocarea conturilor Primăriei Târgu Jiu, primarul susține că va apela la toate mijloacele posibile pentru a  evita punerea în aplicare a deciziei favorabile clubului Pandurii. „De la executorul care reprezintă clubul Pandurii am primit înştiinţarea şi vom folosi toate metodele, ca la un moment dat să avem şi o hotărâre judecătorească foarte clară. Da, vom folosi toate formele de contestare a acestei executări, pentru că, aşa cum şi spuneam anterior, hotărârea judecătorească a fost pronunţată împotriva Consiliului Local. Deja am şi făcut răspunsul, pentru că am avut un termen de o zi, după ce au făcut această somaţie. Am făcut răspuns la somaţia executorului şi am adus la cunoştinţă aceste lucruri. Că nu suntem direct implicaţi în acea hotărâre, ca Primărie a Municipiului Târgu Jiu, şi că cei responsabili, sau entitatea responsabilă, este Consiliul Local”, a spus joi primarul Marcel Romanescu, uitând să precizeze că este unul dintre acei „responsabili”, pentru că a votat favorabil pentru finanţarea clubului în anul 2016 iar banii nu au ajuns la Pandurii.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză clubului de fotbal Pandurii în procesul cu cei cinci membri asociați. Pandurii a câștigat la fond și la apel, dar de data aceasta soluția este definitivă, ICCJ respingând recursurile asociaţilor.

Galerie foto



Vizualizări: 2,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: