Pandurii acordă tot mai multe şanse tinerilor

Promovarea tinerilor este unul dintre obiectivele pandurilor pentru acest sezon. Pe lângă salvarea de la retrogradare, cei de la Pandurii sunt preocupaţi acum de viitorul clubului. O dovadă este investiţia care se face în noul sediu al centrului de copii şi juniori şi interesul tot mai mare pentru promovarea tinerilor la prima echipă. Preşedintele Eugen Pârvulescu a dezvăluit pe site-ul clubului că investiţiile vor continua cu noi terenuri pentru copii şi juniori.

Reporter: Ce părere aveţi despre activitatea de la centrul de copii şi juniori de la Pandurii?

Eugen Pârvulescu: Se vede din jocul tinerilor de la echipa mare că aici s-a muncit bine. Pleaşcă, Rada, Avramescu, Voinea sau Tătaru sunt tineri care s-au pregătit la acest centru şi au ajuns la Pandurii. Mulţumesc celor care au contribuit la formarea acestor tineri care acum sunt promovaţi la echipa mare. Îi felicit pentru răbdarea şi priceperea lor şi cred că avem adevăraţi şlefuitori de talente la centrul de copii şi juniori. Mă refer aici la şeful centrului, domnul Mihai Stelescu, la antrenorii centrului Constantin Andriucă, Doru Mihuţ, Dorian Gugu, Eugen Pădureanu, Cristi Popescu, Mihai Dodoi şi Constantin Frimu şi nu în ultimul rând la secretarul general Daniel Băloi care se ocupă personal de problemele centrului de copii şi juniori. Sincer, toţi cei care lucrează la acest centru de juniori merită toate felicitările pentru că aceşti copii care au apărut sunt produsul 100% al centrului de copii. Asta înseamnă că acolo se munceşte serios şi deja se văd rezultatele.

Rep.: Cum vor fi atraşi pe viitor tinerii talentaţi către acest centru de copii şi juniori de la Pandurii?

E.P.: Încet-încet încercăm să le creăm condiţii mai bune copiilor şi ne dorim pentru ei încă unul sau două terenuri de iarbă. Se lucrează la sediul pentru centrul de copii şi juniori, se vor construi vestiare moderne şi se vede că există o emulaţie clară către acest centru. Pentru că automat şi părinţii îşi dau seama că aceşti copii, dacă se pregătesc bine, pot să bată la porţile primei echipe în prima ligă. Şi se vede exemplul tinerilor noştri care au debutat anul acesta la Pandurii şi al celor care sunt componenţi ai echipei naţionale  de tineret. În curând sper să avem 5-6 jucători convocaţi la naţionala de tineret, ceea ce ar fi un lucru fantastic pentru Târgu Jiu. Nu mai spun că avem juniori convocaţi la echipele naţionale mici şi la celelalte grupe de copii şi juniori. Acestea sunt semne că viitorul sună bine la Pandurii!

Rep.: Ce părere aveţi despre rezultatele muncii antrenorilor de la acest centru?

E.P.: Când am venit la Târgu Jiu cunoşteam foarte bine situaţia de la acest centru şi ştiam şi rezultatele obţinute aici. Ştiam că grupele de juniori A şi B au fost calificate an de an la turneele finale şi ştiam că aici sunt jucători tineri de valoare. Şi acum juniorii noştri joacă în campionat pentru primele locuri în serii. Sper ca şi tinerii de la centru să se gândească de acum înainte că Pandurii ar putea fi viitoarea echipă fanion a Olteniei. Fenomenul Craiova se poate produce în scurt timp şi la Târgu Jiu. De ce să nu ne gândim că se poate repeta aici? Şi jucătorii tineri din Gorj sunt tot olteni şi au şi ei acelaşi sânge. Sunt pe acelaşi profil cu cei din Craiova şi atunci de ce  nu ar fi la fel de apreciaţi şi ei precum cei din Craiova? Am ştiut mereu că la centrul de copii şi juniori de aici s-a muncit bine şi nu au cum să nu apară şi rezultatele dacă se munceşte bine.

Rep.: Care credeţi că este secretul promovării atâtor tineri la prima echipă?

E.P.: Era nevoie de un antrenor ca Petre Grigoraş care să-i promoveze pe aceşti tineri. Acum a explodat şi centrul de copii şi juniori prin recentele promovări de jucători la prima echipă. Şansa acestor tineri a fost că la Târgu Jiu a sosit un antrenor care pune accent pe tineri la prima echipă şi care are curajul să-i arunce în luptă chiar în situaţia echipei Pandurii de acum. La începutul returului eram într-o situaţie deosebit de dificilă şi cine se gândea atunci că, având 20 de puncte şi o situaţie dramatică, că va debuta tânărul Pleaşcă şi că va juca apoi titular? Efectiv curajul lui Petre Grigoraş este de apreciat în această situaţie. Acum toţi tinerii care se pregătesc acolo, se vor întreba, dacă joacă Rada sau Tătaru, care au crescut aici, de ce nu ar juca şi ei mâine? Au în faţă un exemplu de tineri crescuţi aici la Târgu Jiu şi ajunşi să joace în prima ligă şi chiar la echipa naţională. Ce altă motivaţie mai mare poate fi pentru ei, pentru a se pregăti şi a juca din ce în ce mai bine!

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: