Untul de usturoi, ideal cu friptură sau pâine prăjită

Poate nu vă sună cunoscut, pentru că nu se găseşte în comerţ, dar se prepară rapid acasă şi se poate păstra la frigider sau congelator mai mult timp. Untul de usturoi este ideal pe pâine prăjită fierbinte, dar şi pe friptură sau cartofi prăjiţi.

Untul de usturoi se prepară foarte simplu, timpul de gătire fiind de aproximativ 5 minute.

Ingrediente: 250 g unt, 1 capăţână mare de usturoi, 1 ceapă mică, 1/2 linguriţă de ulei, 1 legătură de pătrunjel, piper şi sare.

Modul de preparare: Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăţă, se taie pe jumătate şi se scoate germenele de la mijloc. Acesta este cel mai aromat şi se doreşte ca untul să nu aibă o aromă foarte puternică. Apoi, usturoiul se pune într-o strecurătoare de metal care se aşează pe o oală cu apă fierbinte pe aragaz. Se lasă 5 minute din momentul în care fierbe apa şi apoi se dau deoparte.

În robotul mixerului se pune untul moale şi tăiat cubuleţe, se adaugă ceapa, usturoiul, sarea  şi piperul. Se mixează întâi o tură-două şi apoi se adaugă uleiul care ajută la o mai bună mixare. La final se pune şi pătrunjelul şi se mixează pentru a obţine o pastă fină. Se pune în borcan sau într-o folie şi se păstrează la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp.

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: