Pandurii, bătuţi de puştii lui Hagi

Pandurii au dat-o în bară pe malul mării! Au irosit o mulţime de ocazii, inclusiv un penalty în final prin Maxim, iar puştii de la Viitorul Constanta i-au taxat. Oamenii lui Hagi au marcat de 2 ori şi le-au administrat gorjenilor a treia înfrângere din acest sezon.

Viitorul Constanța – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (1-0), Stadion „Farul”, Constanța, spectatori: 1.000

Au marcat: Iancu (min. 27) şi Chiţu (90+3)

Viitorul: Buzbuchi – Mladen, Larie, Bejan, Toșca (min. 89, Turcu) – Vaștag, Cîrstocea (63, Benzar), Lazăr (51, Herea) – G. Iancu, Alibec, Chițu. Antrenor: Cătălin Anghel.

Pandurii: Mingote – Pleașcă (88, C. Cristea), Viera, Mamele, Vlad – Voiculeț, Nistor, Răduț – Al. Grigoraș (58, Konyeha), Matulevicius (62, Lemnaru), Maxim. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonaș galben: Lazăr (min. 44), Vaștag (53), Chițu (56), Toșca (77), Benzar (83) / Pleașcă (21), Mamele (26), Lemnaru (68).

Arbitri: Ovidiu Hațegan – Zoltan Szekely şi Bogdan Gheorghe.

Puştii lui Hagi au fost mai maturi !

Pandurii nu au trecut testul maturităţii dat la malul mării. Porniţi ca favoriţi datorită locului din clasament, dar şi a experienţei superioare, oamenii lui Grigoraş şi-au bătut joc de câteva ocazii uriaşe. Asta le-a permis puştilor lui Hagi să profite şi să obţină o victorie nesperată.

Numai în prima repriză, gorjenii au avut un gol anulat al lui Grigoraş pe motiv de ofsaid plus alte câteva şanse importante ratate cu seninătate de Voiculeţ, Matulevicius, Grigoraş sau Maxim. Colac peste pupăză, Mamele a comis-o  în propriul careu, l-a faultat pe Chiţu, iar Haţegan a dat penalty. A transformat cu siguranţă Iancu iar pandurii s-au văzut nevoiţi să alerge după egalare. O postură care nu le prinde bine. La fel se întâmplase şi cu Petrolul sau Dinamo iar gorjenii fuseseră incapabili să revină. Repriza a doua a fost mai echilibrată ca prima iar cele două echipe şi-au împărţit ocaziile.

Trupa lui Grigoraş putea pleca cu un punct mai mult decât meritat, dar Maxim a irosit un penalty acordat de Haţegan după un fault la Răduţ. Era minutul 86 iar şutul internaţionalului de la Pandurii a fost unul previzibil, permiţându-i lui Buzbuchi să devină salvator. Golul lui Chiţu din prelungiri nu a făcut decât să le sporească gorjenilor amărăciunea că nu au scos nimic dintr-un meci pe care îl puteau tranşa fără probleme cu ceva mai multă concentrare la finalizare. Pentru trupa lui Grigoraş e al treilea eşec din ultimele patru deplasări, singurul succes venind la Bistriţa, 3-1.

Grigoraş nu reproşează

Dacă după eşecul de la Dinamo, Grigoraş a fost acid la adresa elevilor săi, acum a fost mult mai îngăduitor. Antrenorul pandurilor e convins că, pur şi simplu, nu a fost ziua echipei sale. „Cred că pe teren nu a fost aşa o diferenţă de mare şi zic eu că nu prea am ce le reproşez jucătorilor mei. Decât că prea uşor ratăm cu seninătate ocaziile de poartă uriaşe iar la fotbal ocaziile se răzbună şi aşa am păţit în seara aceasta”, a declarat Grigoraş care nu a uitat nici să laude echipa lui Hagi, una nou promovată şi formată aproape exclusiv din jucători tineri. „Totuşi trebuie apreciaţi aceşti copii şi tineri ai lui Hagi care, după victoria de la CFR, au mai reuşit o victorie importantă pentru ei. Merită felicitări pentru această reuşită, pentru ambiţie şi pentru dăruire, e o echipă frumoasă care sunt convins că va mai face rezultate pozitive şi va avea un cuvânt de spus în fotbal. Îmi pare rău pentru că, cred că după joc aşa, nu ar fi trebuit să pierdem această partidă”, a mai spus Grigoraş.

„Sincer îmi pare rău pentru că era un culoar favorabil pentru noi, din păcate nu am reuşit cu toate că motivaţie a fost din toate punctele de vedere. Jucătorii i-am simţit motivaţi înainte de meci dar fotbalul se joacă pe goluri şi nu pe ocazii ratate sau pe posesie sau alte lucruri.”           Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„Ajungem de multe ori în situaţie de finalizare, dar nu reuşim s-o băgăm în poartă. Nu ştiu ce se întâmplă, trebuie să fim mai atenţi. E păcat pentru jocul frumos pe care îl practicăm.”           Alex Maxim, Pandurii

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: