Oficial, Pintilii stelist pentru 4 ani !

E oficial! Pintilii a semnat ieri cu Steaua, acolo unde va fi din nou coleg cu prietenul Chiricheş. Pandurii l-au dat pe Pintilii pe 600 de mii de euro plus împrumutul pe un an al lui Răduţ la Tg-Jiu.

Gata, şi Pintilii e stelist cu acte în regulă. Pintilii e al treilea pandur care se face stelist numai în ultimul an. Trupa lui Condescu încasează astfel 2 milioane de euro pe cei 3 jucători vânduţi lui Gigi Becali, Chiricheş, Matei şi Pintilii.

A semnat rapid cu Steaua

Pentru Pintilii ziua de ieri a fost una crucială în cariera sa de fotbalist. Până acum nu mai jucase pentru vreo echipă mare, ci doar la Lugoj, Petroşani, Curtea de Argeş sau Târgu-Jiu. Ieri dimineaţă s-a trezit devreme, a mers la Bucureşti, a făcut rapid vizita medicală şi a semnat imediat cu Steaua la palatul lui Gigi Becali. Asta după ce cele două cluburi se înţeleseseră asupra detaliilor transferului încă de aseară. „Pintilii a semnat pe patru sezoane cu Steaua. Am plătit 600.000 de euro plus TVA şi îl împrumutăm şi pe Răduţ un sezon acolo. Pe Răduţ doar îl împrumutăm, nu îl cedăm”, a confirmat patronul din Ghencea. Pintilii a fost dorit neapărat la Steaua de antrenorul Reghecampf şi va face cuplu la mijloc cu Bourceanu. În cameră vrea să stea însă cu Chiricheş, la fel ca la Pandurii. „Pentru mine ca antrenor şi pentru Pandurii e o pierdere uriaşă dar, din păcate, nu te poţi opune când vine o astfel de ofertă. Când joci la Tg-Jiu şi vine o propunere de la Steaua, deja ameţeşti, e o tentaţie unică pentru jucători. Sunt convins că Pintilii se va impune fără niciun fel de probleme la Steaua şi va fi titularul postului de închizător! Atunci când este sănătos, intră în primul 11 fără probleme. Eu dacă i-aş avea pe Pintilii şi pe Bourceanu, unul din ei ar fi rezervă”, a declarat Petre Grigoraş după perfectarea tranzacţiei. „Am perfectat acest transfer pentru că Pintilii a dorit foarte mult să joace la Steaua. E foarte greu să te opui unui astfel de transfer al unui jucător de la Pandurii la o echipă cum e Steaua. E un pas mare pentru el către o echipă de top a primei ligi şi nu ne puteam opune dorinţei lui de a face performanţă”, a confirmat şi şeful pandurilor, Marin Condescu.

Regrete la despărţire

Pintilii nu se teme de un nou eşec la Steaua. În <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2007 a fost în cantonament cu roş albaştri timp de 2 săptămâni dar nu a fost oprit în lot de antrenorul de atunci, Gică Hagi. Plecarea căpitanului lasă un gol mare la Pandurii. „Am vorbit cu el după ce cluburile s-au pus de acord. Era fericit evident, şi eu l-am felicitat şi i-am urat multă baftă, a fost o plăcere să lucrez cu el. Cu un ochi râd, cu unul plâng dar până la urmă sunt fericit că jucătorii sunt apreciaţi, jucători care nu cu mult timp în urmă nu însemnau mai nimic. Dar iată că sunt curtaţi şi fac faţă la echipe importante şi la naţionala României, mă refer aici şi la Chiricheş. E greu să înlocuieşti jucătorii cu greutate din echipă, asta s-a văzut în iarnă după plecările lui Chiricheş, Vranjes sau Stromajer plus accidentările pe care le-am avut ”, spune Grigoraş. „Sigur că plecarea lui Pintilii reprezintă o mare pierdere pentru Pandurii, e binecunoscut faptul că a fost un jucător de bază pentru noi. Dar trebuie să-i mulţumim pentru tot ceea ce a făcut pentru echipă şi să mergem mai departe. Recunoaştem  că acest loc pe care şapte pe care ne aflăm la final de sezon este şi meritul său în proporţie destul de mare”, mai adaugă şi Condescu.

„Este un pas foarte important în cariera mea, pentru că Steaua se bate la titlu an de an. Este emblema fotbalului românesc, umple stadioanele oriunde ar merge şi asta spune totul. Nu au fost probleme la negocieri, ne-am înţeles foarte repede pentru că am vrut să ajung la Steaua.”         

Mihai Pintilii, Steaua

„Pintilii are o agresivitate pozitivă prin care trage întreaga echipă după el. Cred că Steaua a făcut o alegere foarte, foarte bună, va avea de câştigat. Trebuie să-i găsim înlocuitor pentru că Mihai Pintilii a fost un jucător determinant pentru echipă în foarte multe momente.”  

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„Pintilii e un jucător matur şi ambiţios, va face faţă la Steaua!” 

Victor Becali, agent FIFA

„După mine, este cel mai important transfer al verii în Liga 1. E peste Felguieras la CFR sau peste ce a luat Dinamo. I-aş da un singur sfat: să nu se uite la televizor înainte sau după meciuri. Doar aşa poate rezista”    

Dinu Gheorghe

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: