Pandurii, între faliment şi un meci de Cupa României

Zi grea miercuri pentru Pandurii, atât pentru jucători, cât şi pentru cei care se ocupă de administrarea clubului. Fotbaliştii se vor înfrunta începând cu ora 16:30 cu cei de la CS Mioveni în faza a patra a Cupei României, o competiţie în care, nu cu mulţi ani în urmă, gorjenii nu erau departe de a o câştiga. Pandurii are zi grea şi la Tribunal, unde se judecă un nou termen în procesul de faliment al clubului.

Meciul va avea loc pe terenul sintetic de la Târgu Jiu şi nu este deloc unul uşor, dat fiind că adversarii gorjenilor sunt cu trei locuri în faţa lor în clasamentul Ligii a II-a. Pandurii ocupă poziţia a şaptea după victoria de duminică, iar după meciul cu Mioveni se pregătesc pentru o deplasare la Brăila, unde sâmbătă vor juca împotriva celor de la Dacia, o echipă pe care, teoretic, o pot învinge. Pentru meciul cu Mioveni, biletele se vor pune în vânzare începând cu ora 11:00 la casa de bilete amplasată în faţa Sălii Sporturilor.

Pandurii şi CS Mioveni s-au întâlnit recent în campionat, chiar la Târgu Jiu, gorjenii impunându-se cu 2-0, prin golurile marcate de Alexandru Vodă şi George Tudoran. Partidele din Cupă se desfăşoară într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. După acest tur urmează şaisprezecimile de finală, fază în care intră în competiţie şi cele 14 echipe din Liga 1. Aceste meciuri vor avea loc în perioada 24-30 septembrie.

Pandurii are zi grea şi la Tribunal, unde se judecă un nou termen în procesul de faliment al clubului. Teoretic, o decizie care să îngroape definitiv echipa pare tot mai îndepărtată în momentul da faţă, în comparaţie cu situaţia din primăvară, dar orice e posibil oricând. Procesul se reia după vacanţa judecătorească, înainte de vacanţă instanţa dispunând o amânare pentru a se pronunţa o sentinţă în celălalt proces, cel în care clubul le cerea acţionarilor să îşi plătească fie şi parţial contribuţiile neachitate din anii trecuţi. Între timp, judecătorii i-au obligat pe acţionari să achite milioane de lei către Pandurii, dar niciunul dintre aceştia nu a plătit vreun ban până acum pe motiv că sentinţa nu este definitivă.

Deocamdată, verdictul nici nu a fost contestat, acţionarii anunţând că nu vor accepta sentinţa de la Târgu Jiu şi că vor merge la Curtea de Apel să îşi caute „dreptatea”. Până atunci, jucătorii de la Pandurii continuă să strângă puncte în clasament şi să marcheze goluri evoluând ca şi în anii trecuţi cu sigla CEO pe piept, deşi Complexul Energetic Oltenias are cele mai mare restanţe la club, după care urmează Primăria Târgu Jiu, conform deciziei instanţei.

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: