Pandurii pierd la scor de neprezentare amicalul cu Craiova

Aflate amândouă într-o perioadă de minicantonament cu ocazia partidelor Naționalei, Pandurii și Universitatea au desfășurat o partidă amicală pe stadionul din Drobeta Turnu Severin. Craiova a câștigat fără să forțeze cu 3 la 0, dar formația lui Grigoraș are toate motivele să fie mulțumită cu diferența de scor, care putea fi mult mai mare.Golurile au fost înscrise de Ferfelea (min. 36) şi Herghelegiu (min. 54 şi 64).

Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Erico Da Silva, Mevlja, Momcilovic – Anton, Elton Da Silva - Nistor – Iorga, Gezim Shalaj – Roman. Au mai jucat în repriza a doua: Mingote, Unguruşan, Nicoară, Buleică, Predescu, Srmekar

Craiova în prima repriză: Băgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Bancu (Băluță), Madson, Tîrnăcop, Varga – Ferfelea – Curelea. Craiova în repriza secundă: Straton (Brac) – Dănănae, Frăsinescu (Acka), Avrămia, Velcovici – Sin, Cârstea, Bradan, Băluță (Gângioveanu) – Mateiu – Herghelegiu

Dacă în prima repriză, când cele două echipe au aliniat formații de start apropiate de cele ideale, jocul a fost echilibrat, Craiova reușind totuși să deschidă scorul printr-un gol frumos al lui Ferfelea, a doua parte a jocului a consemnat prezența unei singure echipe pe teren. Deși Târgu-Jiul a făcut doar șase schimbări, iar Universitatea a schimbat toți cei 11 jucători, Craiova a controlat de la un capăt la altul ultimele 45 de minute, oferind celor aproximativ 800 de spectatori prezenți un fotbal frumos, cu faze aplaudate deseori la scenă deschisă. Herghelegiu a fost eroul Craiovei în repriza secundă, cu o dublă de efect, prima dintre cele două reușite ale sale semănând foarte mult cu celebrul gol al lui Van Basten din finala cu URSS a Europeanului din 1988.

Repriza a doua a demonstrat o netă diferență de valoare a rezervelor celor două formații, așadar, banca CS Universității (formație cu un lot de circa 33 de jucători) fiind superioară celei a Pandurilor. Gorjenii au avut o singură ocazie de gol într-un meci în care oltenii de mai la sud au avut mai multe șanse să ducă scorul la proporții rușinoase pentru panduri, chiar și pentru un meci amical.

„Noi nu ne-am făcut un scop din jocul acesta. Pe noi ne-a interesat perioada de pregătire. A fost super, ca joc, teren bun, am făcut ce ne-am propus”.

Sorin Cârțu, antrenor CSU Craiova

„A fost o scurtă ședință pentru că era nevoie. Domnul președinte (n.red- Mihai Prunariu) a considerat de cuviinţă să aibă o discuție cu jucătorii. Suntem într-o situație delicată, dar sper să trecem de acea zonă care nu ne place și să urcăm în clasament”.

Marian Dinu, antrenor secund Pandurii

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: