Pandurii, printre cele mai „bătrâne” echipe din Liga I. Unde merg banii pentru juniori!

Centrul de copii şi juniori de la Pandurii este în declin în ultimi ani. Creat pentru a produce tinere talente pentru echipa Pandurii, Centrul de copii nu mai produce jucători nici măcar pentru echipa a doua, şi la Pandurii II fiind aduşi în ultimul timp jucători din alte judeţe. Cum la echipa de seniori din Liga 1 nu au mai promovat tineri de la copii şi tineret de mai bine de doi ani, centrul de copii nici nu îşi mai justifică utilitatea. Cu toate acestea acolo se „investeşte” din ce în ce mai mult.

Echipele de copii şi juniori de la Pandurii nu reuşesc să se mai califice la turnee finale ale campionatelor în ultimi ani, iar de la echipa de tineret a clubului nu se mai promovează jucători la prima echipă, politica clubului fiind în această iarnă de a transfera jucători cu experienţă şi cu CV, majoritatea având în jur de 30 de ani. Toate acestea în condiţiile în care Consiliul Judeţean Gorj se laudă de doi ani, prin vocea preşedintelui Ion Călinoiu, că dă bani pentru CCJ Pandurii, pentru a investi în copii şi juniori. Ceea ce se vede pe teren însă nu arată că acolo s-ar investi ceva, Centrul de copii de la Pandurii nemaiavând nici sediu, nici teren de joc sau de antrenament şi nici vestiare pentru copii.

 Banii alocaţi nu se văd în performanţe

Recent contribuţia CJ Gorj la bugetul juniorilor de la Pandurii a crescut la 500.000 de lei, după ce în 2015 crescuse la 400.000 de lei de la 200 000 cât a fost în 2014, atunci când CJ Gorj a revenit printre asociaţii clubului din Târgu Jiu. Preşedintele Ion Călinoiu a motivat la fel ca şi anii trecuţi, că această sumă va fi folosită pentru a finanţa Centrul de copii şi juniori, acest lucru fiind greu de crezut de către oponenţii politici, dar şi privind rezultatele investiţiei din anii 2014 şi 2015, când nici un jucător de la tineret nu a mai promovat la prima echipă. Iată cum văd liberalii gorjeni acest aspect. „În urmă cu doi ani, în momentul în care cotizaţia Consiliului Judeţean a ajuns de la 200 de mii la 400 de mii, ne-aţi spus şi ne-aţi adus o adresă a ligii profesioniste de fotbal prin care patru jucători de la echipa de juniori trebuiau să joace în echipa mare. Asta a fost motivaţia pentru care s-a majorat suma de la 200 de mii la 400 de mii. Din informaţiile mele, nu e nici un junior de la Pandurii care să fie în echipa mare, dar probabil încă se încălzesc, se vor mai încălzi câţiva ani şi vor juca în câţiva ani. Aş vrea să vedem unde se va ajunge cu suma asta, de la 200 de mii s-a ajuns la 400 de mii, acum la 500 de mii, cine ştie cât va fi în viitor”, a fost reacţia lui Dan Vîlceanu, care s-a referit la o directivă a FRF care prevede, din sezonul viitor, obligativitatea cluburilor de a avea patru tineri în lotul de 25 de jucători, nu neapărat pe teren.

În prezent un singur jucător tânăr, sub 21 de ani, a evoluat sporadic la prima echipă. Este vorba de Trifu, care nu a acumulat nici măcar 60 de minute în meciurile din acest sezon.

 Antrenorul nu se bazează pe tineri

Ion Călinoiu a motivat că această sumă este destinată juniorilor susţinând că sunt trei juniori de la Pandurii în cantonament cu echipa: „Eu v-am spus că susţinem activitatea juniorilor şi aşa va fi. Sunt trei juniori în echipa Pandurii acum...”. Nimic mai fals. În cantonamentul din Spania al Pandurilor nu s-a aflat însă nici un junior, ci doar trei tineri de la echipa a doua care au terminat junioratul şi au 20–21 de ani. Rodemis Trifu a debutat deja de doi ani la Pandurii, dar nu a fost foarte des folosit la prima echipă, iar în ceea ce îi priveşte pe Andrei Şendroiu şi Carlo Erdei, care s-au pregătit cu echipa în Spania, numai primul este crescut la CCJ Pandurii, cel de-al doilea fiind transferat în 2015 la echipa a doua de la Pandurii.

Conform site-ului oficial al celor de la  Pandurii, cei doi nu au jucat titulari în nici un meci amical din cele disputate în cantonamentul din Spania, doar unul dintre ei intrând pe teren câteva minute la ultimul meci amical. Semn clar că antrenorul Pandurilor nu se va baza pe aceştia nici în campionat.

 26,3  ani – era media de vârstă a echipei Pandurii la începutul sezonului 2015 – 2016 (după ultimele achiziţii se pare că a mai urcat cu un an)

 Locul 10 – era locul ocupat de Pandurii în clasamentul mediei de vârstă la început de sezon, doar Astra, Iasi, ASA şi Concordia având jucători mai „bătrâni” decât cei de la Pandurii

 Locul 2 – ocupa Pandurii Târgu Jiu în acelaşi clasament al mediei de vârstă, după Viitorul, în sezonul 2012–2013 când echipa se clasa pe locul 2 în Liga I

Galerie foto


Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: