Pandurii se poate salva sâmbătă de la retrogradare

Pandurii Târgu Jiu poate să fie salvată matematic de la retrogradare cu o etapă înainte de finalul sezonului. Cu o victorie în meciul cu ASU Poli Timişoara gorjenii nu vor mai avea griji în ultima săptămână de campionat. Şi un egal în acest meci avantajează Pandurii, dar numai dacă Energeticianul va pierde meciul cu Metaloglobus.

Pentru Pandurii atât victoria cât şi egalul în meciul din etapa viitoare, cu ASU Poli Timişoara, pot însemna salvarea de la retrogradare. Victoria din meciul de la Petroşani, scor 2-1 cu Energeticianul, a readus Pandurii deasupra liniei care asigură menţinerea în eşalonul secund. Dacă Energeticianul va pierde etapa viitoare meciul cu Metaloglobus Bucureşti, Pandurii nici nu ar mai avea nevoie de o victorie, fiind suficientă şi o remiză cu echipa din Timişoara, pentru a se salva matematic de la retrogradare.  

În caz de egalitate cu echipa din Petroșani, Pandurii are avantajul jocurilor directe, după ce s-a impus şi în meciul-tur cu Energeticianul, scor 2-0. Antrenorul Adrian Bogoi a apreciat că este foarte important în acest moment că echipa sa nu mai depinde de alte rezultate: „În momentul de faţă, stăm la mâna noastră, nu depindem de nimeni şi dorim să luăm punct sau puncte în ambele etape rămase. Avem prima şansă să ne salvăm de la retrogradare şi e foarte important că depindem numai de noi”.

Şi sezonul trecut gorjenii s-au confruntat cu aceleaşi probleme în privinţa lotului foarte tânăr şi pe final de sezon cu evitarea retrogradării. Atunci,  Pandurii s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă, după un 1-1 cu la  Brăila, cu Dacia Unirea, ambele echipe menţinându-se atunci în Liga 2.

Acum antrenorul gorjenilor nu mai vrea emoţii până în ultima etapă şi speră să tranşeze lupta încă din etapa viitoare: „Sâmbătă vrem să obţinem victoria, sperăm să facem un joc bun. Toate meciurile sunt importante, nu le cataloghez grele sau uşoare, trebuie să fim concentraţi până la sfârşitul campionatului. Apoi, tragem linie şi vedem ce am făcut bine şi ce am făcut mai puţin bine”. După meciul de sâmbătă cu ASU Poli, Pandurii va mai juca, în ultima etapă a sezonului, în deplasare  la ”U” Cluj.

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: