Pandurii va avea trei luni de linişte financiară

Conducerea Clubului Pandurii a trimis o notificare Federaţiei Române de Fotbal pentru a-i trimite banii de la UEFA. Deşi aceşti bani nu acoperă salariile restante, Narcis Răducan, preşedintele clubului, spune că se bazează pe suma respectivă în condiţiile în care acest an se anunţă a fi unul mult mai dificil, din punct de vedere financiar, faţă de 2015. În momentul de faţă, încă mai sunt jucători la Pandurii care au şi câte trei salarii restante. Aceştia, dar şi banii pentru transferul lui Ioan Hora aduce puţină linişte la Pandurii.

Răducan spune că banii de la UEFA, precum şi cei încasaţi din vânzarea lui Ion Hora asigură clubului o perioadă de linişte pentru două-luni. După participarea la Europa League, Pandurii trebuie să primească undeva la 200.000 de euro. „Banii pe care îi aşteptăm de la UEFA nu sunt suficienţi pentru a plăti salariile restante, cum nu sunt suficienţi nici bani pe care îi primim pe Hora, dar ne dau posibilitatea să mergem înainte, mai avem linişte două-trei luni, iar apoi o luăm de la capăt. Cam ăsta e modul de lucru în acest moment ţinând cont că ne autofinanţăm”, a declarat Narcis Răducan.

 „N-am ales soluţia insolvenţei”

Preşedintele Clubului Pandurii dă asigurări că nu vor păcăliţi jucătorii vizavi de salariile restante. Acesta susţine că, indiferent de problemele financiare cu care se confruntă, nu va apela la insolvenţă, aşa cum au procedat alte cluburi din ţară. „N-am ales soluţia insolvenţei, cum au ales alte cluburi, acum nu ştim dacă intenţionat sau nu. Cert este că nu vrem să păcălim pe nimeni, jucătorii trebuie să fie plătiţi, dar e vorba de amânări pentru că nu există fonduri. În condiţiile în care membrul asociat principal retrage 30% din finanţare este extrem de greu să spui că lucrurile merg perfect”, a declarat Răducan. Potrivit preşedintelui Clubului Pandurii încă mai sunt jucători care au salarii restante şi pe câte trei luni. „Nu sunt toţi jucătorii la acelaşi nivel cu salariile, sunt unii jucători care au salarii restante mai puţine sau chiar deloc, mă refer la cei noi, sunt jucători mai vechi care au salarii mai multe restante, încet-încet încercăm să-i aducem pe toţi la zero”, spune Narcis Răducan. 

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: