Pandurii – ASA Tg Mureș, un meci fără „polițe”

Ultima partidă disputată de jucătorii lui Edi Iordănescu la Târgu Mureș a fost una extrem de violentă, gazdele primind atunci un număr record de cartonașe galbene și roșii, întâlnirea retur de luni seară de la Drobeta Turnu Severin fiind una cu miză și din acest punct de vedere. Până acum Pandurii a dominat clar în confruntările cu vicecampioana, dar asta nu înseamnă că la ASA nu există jucători pe care Iordănescu să și-i dorească în lot, dacă va continua din vară să antreneze la Târgu Jiu.

„Nu avem polițe de plătit. Și la Târgu Mureș sunt jucători maturi, care vor să se afirme. Atunci sigur a fost o scăpare. Sunt jucători care, probabil, din vară, își vor căuta alte echipe și dacă eu voi fi aici cel puțin 2-3 jucători sunt de interes pentru mine. Nu dau nume pentru că nu folosesc astfel de practici, dar sunt jucători interesanți pentru mine și Pandurii. Se vor confrunta două echipe cu jucători de valoare și mi-aș dori să câștigăm”, a menționat Iordănescu.
Acesta a vorbit și despre posibilitatea continuării colaborării cu Pandurii după ce se va încheia actualul campionat, fiind deja o certitudine că gorjenii vor juca în Europa League. Iordănescu pare dispus să continue proiectul început la Târgu Jiu, în ciuda tuturor dificultăților de care a avut parte aici, însă spune că nu el trebuie să facă primul pas pentru continuarea acestei colaborări, ci clubul. „Clubul prima dată trebuie să facă un pas, după care eu, sigur, dacă e interes, voi analiza o eventuală propunere, însă nu cred că e momentul, ținând cont de ce se întâmplă aici. Știu că zilele acestea se fac eforturi și e posibil să se reușească ceva plăți către jucători, măcar cât să ținem echipa în viață, și apreciez eforturile făcute de dl primar și de către membrii asociați. În cazul în care va fi o ofertă, va trebui să fie o ofertă nu financiară către Iordănescu, ci un proiect pus pe masă, un proiect clar cu fondurile disponibile, cu buget de salarii, de cheltuieli, să fie lucrurile clare şi să ne asigurăm că nu vom mai intra în impas. Trebuie să găsim o soluție și pentru terenul de antrenament pentru că nu se va mai putea continua un an cu situaţia actuală”, afirmă antrenorul Pandurilor.

Apreciere pentru elevii săi
Iordănescu are cuvinte de laudă pentru jucătorii săi, mai ales că sunt neplătiți de 4 luni, adică de la Crăciun, și nu exclude posibilitatea ca, în vară, unii dintre ei să se despartă de club. Sunt destui cărora le expiră contractele și care, pentru că nu au fost plătiți, ar putea să își depună memoriile la Federație pentru a deveni liberi de contract. Ambiția îi face însă pe toți să continue sub culorile alb-albastre până la finalul campionatului, deși recent căpitanul pandurilor, Dan Nistor, spunea că jucătorii sunt „fiii ploii” pentru că nici un oficial al clubului nu mai e alături de echipă tocmai când echipa era pe punctul de a ajunge pe primul loc în clasament.
„Jucătorii trebuie înțeleși, sunt supărați, mai fac declarații care poate sunt un pic deplasate, dar eu știu cum gândesc și ce mult suflet au pus aici și cred că au dat dovadă de extrem de mult caracter ce au făcut în iarnă și au rămas în perioada asta, când au pus în plan secund latura financiară. Le e greu pentru că și ei au familii, și ei muncesc, vin zi de zi și eu le cer maxim, iar ei de multe ori nu sunt liniștiți din punct de vedere psihologic. Voi mai avea discuții individuale și vreau să înțeleagă că nu ne fac bine anumite ieșiri, însă și ei trebuie înțeleși pentru că nu le e ușor. Sunt vorbe care nu au acoperire. Sunt convins că nu vor pleca jucători, că se vor găsi soluții pentru a fi păstrați jucători care trebuie păstrați în sezonul viitor”, a menționat Iordănescu.

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: