Cum se poate conserva cel mai bine, la rece, ardeiul gras!!

Ardeiul gras se conservă pentru la iarnă, atât pentru ciorbe și supe, cât și pentru umplut. Cel mai simplu truc este conservarea la rece dar sunt și metode de prelucrare termică a ardeiului gras.
Există un truc foarte simplu pentru a conserva corect ardeiul gras, astfel încât să-l poți folosi în rețete, la iarnă. Dacă vrei să păstrezi ardeii pentru la iarnă, să prepari diferite preparate delicioase, inclusiv ardei umpluți, se poate apela la conservarea la rece a ardeilor grași.
Ardeii curăţaţi se pun într-un vas mai mare, în funcţie de cantitate. Peste ei se toarnă oţet cu sare (o lingură de sare la litru, eventual şi o lingură de zahăr). În principiu, la un kilogram de ardei (cântăriţi după ce au fost curăţaţi) trebuie 330 de mililitri de oţet (un litru la trei kilograme).
Se amestecă cu grijă, pentru ca oţetul să ajungă peste tot. Nu vă faceţi probleme că zeama pare cam puţină. Trebuie să lăsaţi vasul 24 de ore, acoperit cu un şervet, iar ardeii vor lăsa multă zeamă. După 24 de ore, ardeii se scot, se aşează unul în altul şi se pun în borcane, având grijă să adăugăm şi ceva fâşii de hrean şi tulpini de ţelină.
Se toarnă peste ei oţetul în care au stat, se înfiletează bine capacul şi se lasă la loc întunecat şi răcoros.
Acest tip de conservare a ardeilor nu necesită sterilizare.
Vizualizări: 633
Distribuie Trimite pe WhatsApp