Papa Francisc îi răspunde unui român: M-ai făcut să plâng

Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu 30 de orfani români, asistați de o asociație din Italia, ”Fdp-Protagonisti nell’educazione”, condusă de o româncă. Suveranul Pontif a primit o scrisoare de la un tânăr român, abandonat de mama sa de două ori, o dată când avea doar câteva săptămâni, când l-a părăsit într-un orfelinat, și a doua oară când avea 21 de ani și a mers să o caute.

„De ce nu mă acceptă mama mea? M-a abandonat într-un orfelinat și am găsit-o la vârsta de 21 de ani, dar nu s-a comportat bine cu mine și am plecat. Tatăl meu a murit. Ce vină am eu dacă ea nu mă vrea? De ce nu mă acceptă?”, întreba băiatul.

Papa l-a îndemnat pe tânăr să își iubească mama. ”Vreau să fiu sincer cu tine. Când am citit întrebarea ta, înainte de discurs, am plâns. Am fost alături de tine cu câteva lacrimi. Pentru că nu ştiu, mi-ai dat mult; la fel şi ceilalţi, dar povestea ta m-a afectat mult. Când vorbim de mamă întotdeauna e ceva… şi în acel moment m-ai făcut să plâng”, a spus Papa, care a explicat că de multe ori părinții își resping copiii dintr-o slăbiciune. „Mama ta te iubește, dar nu știe cum să o exprime. Ea nu poate să ți-o arate, pentru că viața este grea, este nedreaptă. Îți promit că mă voi ruga pentru ca într-o zi să să vezi iubirea. Nu fiți sceptici, aveți speranță”, le-a mai spus tinerilor Suveranul Pontif.

Papa le-a vorbit orfanilor români și despre „adulții fragili” atunci când a fost întrebat despre cei care își iubesc numai copiii sănătoși și nu pe cei bolnavi sau cu probleme. ”Ei nu au fost ajutați, explică el, nu au găsit un prieten care să-i învețe să crească și să fie puternici pentru a depăși acea fragilitate. Nu reproșați vieții că v-a dat părinți fragili, ci mulțumiți-i lui Dumnezei pentru că vă puteți ajuta părinții fragili”, le-a spus Papa Francisc.

(A.A.)

Vizualizări: 3,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: