Paraschivu: Cei care au adus firme în faliment să nu-şi mai deschidă altele

Şefii instituţiilor publice din judeţul Gorj au participat ieri la o dezbatere pe tema anticorupţiei prezente la nivel local. Cei prezenţi la dezbatere au avut ocazia să facă propuneri pentru a combate această practică care a luat amploare. La întâlnire a fost prezent şi Alexandru Cumpănaşu, directorul coordonator al Centrului Naţional pentru Integritate. Printre cei prezenţi s-a remarcat directorul de la Direcţia de Finanţe Gorj, Gheorghe Paraschivu, care a propus să nu mai fie înfiinţate atât de multe firme.

Directorul coordonator al Centrului Naţional pentru Integritate, Alexandru Cumpănaşu, nu s-a sfiit să afirme că „toţi funcţionarii publici sunt corupţi” şi că este necesară promovarea integrităţii publice la nivelul instituţiilor publice din Remarcată în acest sens a fost propunerea făcută de şeful Direcţiei Finanţelor Publice Gorj care a precizat că fenomenul evazionismului fiscal a luat amploare în ultimele zile şi că este necesară o schimbare. „Din păcate legislaţia nu ne permite şi nici nu ne ajută să preîntâmpinăm cazurile de evaziune fiscală. Trebuie să avem în vedere că toate societăţile comerciale sunt conduse de persoane care se numesc administratori. Părerea mea că deplasarea atenţiei către persoana care conduce firma ar rezolva pe jumătate cazurile de evaziune fiscală. Concret propun ca administratorii care au adus la faliment o firmă să nu mai poată conduce niciodată o afacere, să nu mai fie administratori în nicio altă societate. În acest fel nu oricine ar mai accepta un post de administrator, cine nu a fost în stare să conducă o afacere nu mai are ce căuta pe piaţă. În acest mod s-ar restrânge cercul şi am mai rezolva din cazurile de evaziune fiscală”, a declarat Gheorghe Paraschivu, directorul Direcţiei de Finanţe Publice Gorj.

O altă propunere, venită din partea Gărzii Financiare Gorj a fost aceea ca legea să limiteze înfiinţarea firmelor pentru că la momentul actual, Gorjul are zeci de mii de firme.

Dezbaterea ce a avut loc ieri este una dintre puţinele activităţi desfăşurate de Centrul Naţional pentru Integritate în vederea limitării cazurilor de corupţie în rândul instituţiilor publice.    

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: