Pârâul Câlnic, pericol pentru un drum județean

Drumul județean care străbate localitățile gorjene Albeni, Prigoria și Roșia de Amaradia este amenințat de pârâul Câlnic. Acesta a erodat malurile până foarte aproape de șosea și există riscul ca asfaltul să cedeze în zonă. Ca să consolideze malurile, autoritățile au nevoie de peste un milion de lei.

Lucrările de amenajare a albiei râului Câlnic, în localitatea Prigoria, vor demara în iunie și vor fi gata în septembrie. „Problema a fost ridicată de autoritățile locale, ingineri și constructorul Strabag care modernizează șoseaua. Este o investiție de 1,1 milioane de lei, să nu riscăm să rămână satele izolate dacă vor ceda malurile”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Problema i-a fost semnalată și ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, aflat într-o vizită în Gorj. “Avem câteva puncte critice și în Gorj, pe care vom face o intervenție urgentă, pe procedură simplificată, pentru că acele puncte critice nu mai pot să aștepte încă câțiva ani de zile până când le rezolvăm. Unul dintre ele este chiar la Prigoria unde este un drum ce urmează a fi reabilitat, asfaltat și consolidarea de mal este parte a întregului din care face parte și modernizarea acelui drum”, a transmis Deneș, la Prigoria.

Galerie foto



Vizualizări: 1,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: