Parcare ad-hoc la umbra stadionului Municipal

Stadionul din Târgu Jiu nu a fost încă inaugurat, dar zilnic în faţa acestuia sunt parcate zeci de masini. Zona de sub pasarela stadionului este ocupată de zeci de maşini care au găsit acolo parcare gratuită, ocupate de maşini fiind şi zonele dintre arborii ornamentali recent plantaţi.

Se apropie finalul lunii august şi procedura de recepţie a stadionului Municipal încă nu a început. Lucrări majore nu mai sunt de efectuat, se mai fac unele amenajări de ultimă oră la intrarea în parcarea subterană şi pe la unele colţuri ale aleilor din jurul stadionului, unde pavajul deja s-a deteriorat, pentru că în fiecare seară copiii vin să se dea acolo cu role, trotinete sau alte dispozitive de acest gen.

Profitând de faptul că gardul din faţa stadionului nu mai există, şoferii au găsit şi ei locuri de parcare gratuite în zona centrală, iar de la primele ore ale dimineţii toate locurile de parcare de sub pasarela stadionului, dar şi cele dintre arborii ornamentali sunt ocupate.

Societatea care a lucrat la amenajarea spaţiilor verzi şi care a plantat pomi şi a umplut spaţiile din jurul acestora cu pământ a montat şi o bandă de protecţie care a fost imediat înlăturată de şoferii grăbiţi. În absenţa unor însemne specifice, nimic nu îi împiedică pe şoferi să parcheze acolo maşinile zona nefiind nici păzită, nici semnalizată.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că a aflat de această situaţie, dar nu poate lua nici o măsură până când stadionul nu va fi preluat de către primărie: „Banda de protecţie din zonă a fost deja ruptă, dar noi nu putem să stăm să punem în fiecare zi banda de protecţie. Pe de altă parte, societatea care are în acest moment stadionul, CNI sau firma care a câştigat licitaţia, ar trebui să se ocupe de aceste lucruri, pentru că pot să apară probleme. Noi nu suntem răspunzători, ci doar am încercat să îi ajutăm, dar ar trebui să aibă asigurată paza până ne predă acest obiectiv. Tot ceea ce presupune acest complex sportiv este în administrarea lor şi trebuie să îl întreţină. În momentul în care se va preda ştim exact ce avem de făcut, dar la momentul acesta încercăm să protejăm aşa cum putem”.

Mai multe termene de recepţie a stadionului din Târgu Jiu au fost avansate, dar nu au fost respectate, conform contractelor iniţiale stadionul trebuind să fie finalizat în anul 2016.

La începutul acestui an s-a demarat un nou proiect de amenajare a canalizării stadionului şi a aleilor exterioare, acesta având ca termen de finalizare data de 30 iunie, dar au trecut deja două luni şi peste acest termen.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: