Posturi greu de ocupat la Casa de Pensii: "Nu învață. Dau foaia goală"

Deficit de personal la Casa Județeană de Pensii Gorj. Pentru ca activitatea să se desfășoare fără probleme, ar mai fi nevoie de circa 30 de angajați. Posturi sunt scoase frecvent la concurs, dar candidații nu sunt îndeajuns de pregătiți și ajung să iasă din sala de examen chiar și cu foaia goală.

La nivelul Casei Județene de Pensii Gorj lucrează puțin peste 50 de persoane. Ar mai fi nevoie de 30 de angajați pentru ca activitatea să decurgă bine. „Am avea nevoie de oameni. Suntem pe minus de câțiva ani. Cam un lucrător la 2.000 de beneficiari ar trebui să avem. Noi avem 86 de mii de dosare și 80 de mii de asigurați. Ar trebui să funcționăm cu 80 și ceva de salariați. Acum suntem 53. Așa lucrăm din 2010”, a spus Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Reprezentanții instituției au încercat să facă angajări. Au scos posturi la concurs în repetate rânduri, dar fără succes. Candidații sunt mulți, dar slab pregătiți astfel că posturile rămân neocupate. „Cu angajările este un paradox. Am avut cocursuri la care s-au înscris și 16 persoane. S-au prezentat 10. Pur și simplu, nu știau nimic. Efectiv nu învață. Am avut situații când au venit în sală, au primit subiectele și au plecat. Nu au scris nimic. Nu voiau să scrie nici subiectele. Lucrăm dosare de pensie aici. Poate este domeniul cel mai sensibil. Pe cine să angajăm? Toată lumea vrea serviciu, dar nu prea învață”, a mai spus Ioana Talău, la Sud FM.

Vizualizări: 3,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: