Parcare în faţa Casei de Cultură din Târgu Jiu

Municipalitatea din Târgu Jiu ia în considerare înfiinţarea unei parcări în faţa Casei de Cultură din Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a discutat marţi, 16 ianuarie, cu arhitecţii gorjeni despre această variantă, însă specialiştii i-au cerut răgaz pentru a o analiza. În schimb, arhitecţii au agreat ideea realizării unei parcări subterane în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Municipalitatea din Târgu Jiu propune înfiinţarea unei parcări în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, de la frizeria de la parterul clădirii până la casa doctorului Lupescu, care să fie realizată de la nivelul străzii până la intrarea principală în clădire. „În momentul de faţă, intrarea la Casa de Cultură este mai înaltă decât strada care trece prin acea zonă şi încercăm să găsim posibilitatea, e doar o discuţie pe care o avem cu arhitecţii, ca în faţa Casei de Cultură, pe un proiect serios, pe un concurs de proiecte, să putem realiza un loc de parcare şi deasupra acelei parcări să putem amenaja un spaţiu verde, cu o esplanadă pe care, ulterior, să se poată desfăşura diverse activităţi, chiar şi activităţi comerciale”, a explicat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.         

Edilul a discutat despre această posibilitate cu arhitecţii gorjeni cu care s-a întâlnit marţi. Cinci arhitecţi au fost prezenţi la discuţii. „A rămas să analizeze. Consideră că trebuie o analiză mult mai amănunţită în privinţa unei eventuale parcări în faţa Casei de Cultură. Spuneau că ar schimba foarte mult modul cum arată Casa de Cultură ca imagine, ca peisagistică”, a explicat primarul Romanescu.    

Discuţiile pe această temă vor fi reluate în curând. Asta pentru că primarul şi arhitecţii gorjeni au stabilit să aibă lunar astfel de întâlniri. Pentru parcarea din faţa spitalului, autorităţile locale au spus că vor demara studiul de fezabilitate şi vor încerca să obţină finanţare de la bugetul de stat pentru realizarea ei.

Directorul Direcţiei de Patrimoniu, Marian Rotaru, a readus în discuţie intenţia de a înfiinţa un serviciu de parcări care să gestioneze parcările de reşedinţă şi cele cu plată din municipiu. Totodată, autorităţile au spus că anul acesta vor implementa şi acele sisteme de taxare prin SMS în parcările cu plată. De asemenea, primăria va încerca să obţină avizul Companiei Naţionale de Investiţii pentru a pune în funcţiune parcarea de la stadion înainte de terminarea lucrărilor la arena sportivă.

Vizualizări: 3,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: