Drum plin de gropi la câteva luni de la reparaţii

Un drum din comuna Alimpeşti arată ca după un bombardament la doar câteva luni de la reabilitare. Este vorba de şoseaua care leagă comuna gorjeană de localitatea vâlceană Alunu. Artera rutieră a devenit aproape impracticabilă, deşi a fost balastată în vară.

Primăria Alimpeşti a primit circa 100 de mii de euro pe situaţii de urgenţă pentru a reface trei drumuri săteşti afectate de inundaţii. În total, peste 4 kilometri. Drumurile au fost pietruite, lucrările fiind recepţionate acum câteva luni. Pe DS 38 au „răsărit” însă gropi. Consilierul local Leonida Belgher crede că lucrările au fost făcute de mântuială. „Pe drumul acesta din Petecei au băgat numai nisip. Atât! În 2014-2015 s-au băgat 300-350 mii lei. Au făcut un proces verbal fals, că s-a deteriorat, că au fost catastrofe naturale. În 2016-2017 au mai băgat încă 450 mii lei, în acelaşi drum”, a declarat consilierul local Leonida Belgher.     

Primar: Lucrarea a fost făcută destul de bine

Administraţia locală din Alimpeşti spune că de vină pentru distrugerea şoselei este „configuraţia zonei”. „E o porţiune acolo de vreo 15-20 metri în care într-adevăr... Restul arată destul de bine. Deocamdată este în garanţie. Nu sunt 6 luni de când am semnat. Ce să-i facem?! E drum de piatră şi e şi în pantă. Degeaba compactez eu, fiind drum de pantă, apa se scurge. Ar fi o variantă asfaltarea. Să sperăm că primim bani pentru asfaltare. Consider că lucrarea a fost făcută destul de bine, a fost recepţia. Am avut şi un expert. Asta este! Singura variantă pentru drumurile astea este asfaltarea. Eu am venit în plus cu acei 1000 de metri de rigolă betonată”, a comentat Dan Floarea, primarul comunei Alimpeşti.   

FINANŢARE

Autorităţile locale au încercat anul trecut să obţină fonduri de la Guvern pentru asfaltarea drumurilor din comună, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Proiectele nu au primit finanţare.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: