Parcuri noi într-un cartier din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat marți un contract de finanțare în valoare de 1,5 milioane de lei, bani europeni, pentru dezvoltarea unui cartier din Târgu Jiu. “Este vorba de intenția noastră de a dezvolta acele perimetre din municipiu care nu au beneficiat de investiții de foarte mult timp. Astfel, zona cuprinsă între străzile Tușnad, Zambilelor și Ulmului va beneficia de un spațiu de agrement ce va fi amenajat pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați și de investiții consistente în ceea ce privește colectarea apelor pluviale”, a spus primarul din Târgu Jiu.

Investiția prevede realizarea a trei părculețe prevăzute cu alei pietonale, spații verzi, sistem de irigare, sistem de supraveghere video, loc de joacă pentru copii, aparate de fitness, instalații de iluminat moderne și mobilier urban.

“Ținând cont că suprafața este traversată de un canal colector de ape pluviale, este prevăzută și curățarea acestuia pe o lungime de 200 de metri, decolmatare și înlocuirea plăcilor de beton”, a mai spus Marcel Romanescu.

Totodată, în zona respectivă, Primăria Municipiului Târgu Jiu realizează alte două proiecte cu finanțare de la bugetul local. Acestea vizează realizarea colectoarelor care urmează să preia apele pluviale de pe strada Ulmului, precum și colectorul de pe strada Zambilelor.

Valoarea acestor lucrări, care vor rezolva problemele canalizării din zonă, se ridică la suma de 600.000 de lei.

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: