Când va ajunge noul computer tomograf la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va avea un nou computer tomograf. Aparatul va ajunge în Gorj în luna decembrie. Acesta a fost cumpărat cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi îl va înlocui pe cel existent care are probleme de funcţionare.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a explicat că noul computer tomograf va fi adus la Târgu Jiu până la sfârşitul acestui an şi va funcţiona în apropierea Unităţii de Primiri Urgenţe: „10 milioane de lei au venit, în acest an, de la Ministerul Sănătăţii, dintre care cofinanţarea Consiliului Judeţean este de un milion de lei. Suma totală, 11 milioane. Destinaţia: echipamente medicale şi achiziţionarea unui computer tomograf. Data de livrare este de 20 noiembrie. Era necesar acest aparat pentru că cel existent este destul de învechit, cu probleme de funcţionare. Împreună cu cadrele medicale şi cu managerul, am decis să funcţioneze în vecinătatea Unităţii de Primiri Urgenţe. Să nu se mai facă, în acest fel, transportul către o altă locaţie”.

Nu este singura investiţie în aparatură. Numai de la Ministerul Sănătăţii au venit, în acest an, 10 milioane de lei, iar banii au fost direcţionaţi spre echipamente medicale. „Pe această listă, mai figurează mese de operaţie de operaţie, lămpi de operaţie. Unele au fost aduse, altele urmează. În decembrie, ne dorim să fie toate achitate şi să închidem pe zero banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii şi din fondurile Consiliului Judeţean”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: