Pasti, despre scandalul din Rânca: Toată lumea ia apă, nimeni nu plătește

Problema apei și a canalizării din stațiunea gorjeană Rânca este departe de a fi rezolvată. Aparegio nu are în plan să preia sistemul de apă pentru că este nevoie de investiții costisitoare ca să-l pună la punct în ciuda sumelor colosale care au fost cheltuite deja cu acesta. “Aparegio poate prelua, dar nu în halul în care este. Acolo toată lumea ia apă, nimeni nu plătește”, a fost declarația directorul ADIA Gorj.

Discuțiile dintre primăriile Baia de Fier și Novaci și reprezentanții Aparegio au fost un eșec. Cel puțin până în prezent, instituțiile nu au găsit nicio soluție pentru ca sistemul de apă și canalizare din stațiunea Rânca să fie preluat de operatorul de apă. Sistemul este nefuncțional, deși a fost finalizat în urmă cu ani buni și s-au investit în lucrări în jur de patru milioane de euro, bani care au provenit de la Uniunea Europeană.

În continuare, este haos în stațiune, iar cei de la Aparegio refuză să preia apa pentru că este nevoie de mulți bani pentru a pune la punct sistemul. „Odată banii primiți, au fost folosiți, alții nu-ți mai dă nimeni. Lucrările au fost recepționate că merg, iar primăriile nu mai pot aloca bani de la bugetul local pentru chestia asta. Aparegio, toți dau în el, dar puțini știu că el, când preia un serviciu, trebuie să-l preia la cheie. Discuții au fost și erau aproape să fie finalizate”, a explicat Cristian Toader Pasti, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gorj.

În plus, pe cei de la Aparegio i-au speriat și reclamațiile trimise la Comisia Europeană, la procurori ori la polițiști. Vor să stea departe de scandaluri și pentru că, în stațiune, nimeni n-ar plăti apa. “Din păcate, noi preferăm scandalul, reclamații. Sunt și la Comisia Europeană o grămadă de documente. Pe la DNA, procese, pe la Poliție, anchete. Aparegio nu are niciun fel de amestec pentru că instalațiile de acolo nu sunt preluate nici de noi și nici de niciun operator. Primăriile de acolo sunt direct răspunzătoare. Acolo toată lumea ia apă, nimeni nu plătește. Aparegio poate prelua, dar nu în halul în care este pentru că cineva trebuie să bage bani acolo și sunt mulți bani”, a mai spus Pasti, la Sud FM.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: