Pariul lui Işfan: Dacă vor fi disponibilizări, eu plec acasă!

Chiar dacă s-au făcut comasări de şcoli şi clase la nivelul judeţului Gorj, posturile dascălilor nu sunt în pericol. Asigurările vin de la Ion Işfan, inspectorul şcolar general, care face şi o promisiune: „Dacă vor fi disponibilizări, eu plec acasă!”.

La începutul acestui an şcolar, din cauza numărului mic de elevi, în special din mediul rural, mai multe şcoli şi clase au fost comasate. Altele încă funcţionează sub numărul minim de elevi admis de legislaţie.

Cu toate acestea, locurile de muncă nu ar fi în pericol, susţine Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj: „Au fost judeţe unde trebuiau să plece acasă oameni care aveau contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Dacă vreo persoană care are contract de muncă pe o perioadă nedeterminată pleacă acasă, eu mă duc la catedră că n-are rost să mai stau î fruntea oamenilor, să nu le asigur pâine pentru ziua de mâine. Deci dacă vor fi disponibilizări, eu plec acasă! Nu ştiu dacă am făcut zece angajări în acest an în sistemul de învăţământ din Gorj”. (M.M.)

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: