Fonduri europene pentru „biserica cu diavoli”

Biserică rară la Drăguţeşti. Pe pereţii lăcaşului de cult sunt pictaţi diavoli. Ca să pună biserica pe lista obiectivelor turistice, autorităţile vor să atragă bani europeni şi să o reabiliteze.

Primarul din Drăguţeşti, Ion Popescu, a explicat că localitatea pe care o conduce are cu ce se mândri când vine vorba despre turism: „Noi avem ce să arătăm oamenilor. Avem comuna încărcată de istorie. Avem «Drumul dacilor», la Drăguţeşti, lângă Jiu. Încă mai sunt oameni care ştiu. La Jiu s-au purtat războaie. Avem monumente vechi de peste 400 de ani”.

Un lăcaş de cult rar se află în cătunul Văleni. O biserică veche pe care sunt pictaţi diavoli. Edilul caută fonduri europene să o reabiliteze. „Lucrez acum la un proiect pe fonduri europene. Vreau să restaurez biserica de la Văleni. Este o biserică atât de frumoasă şi chiar vorbeam cu domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, domnul Gheorghe Nichifor, că este o biserică ce are pictaţi pe ea draci. Este o poveste, când omul greşeşte faţă de comunitatea lui, cum ajunge în iad. Arată toată povestea unui om care a greşit şi lucrurile acestea trebuie arătate şi copiilor. Cea mai frumoasă şi educativă excursie ar fi să-i ducem pe copii să viziteze un penitenciar, să-i învăţăm să nu se mai îndrepte spre lucrurile rele”, a mai transmis primarul din Drăguţeşti.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: