„Greva pâinii”, rememorată la Motru

Au trecut 37 de ani de când mii de mineri din Motru au ieşit în stradă, nemulţumiţi de un decret al lui Ceauşescu privind raţionalizarea consumului de pâine. Nouă mineri tineri la acea vreme au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.

Motrenii interesaţi de rememorarea evenimentelor din octombrie 1981 sunt invitaţi să ia parte la o dezbatere privind semnificaţia acelui moment. Simpozionul „37 de ani de la revolta minerilor din octombrie 1981” va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 12:30, în sala de conferinţe a Casei Multiculturale Motru, sediul din Parcul central.

Alături de oficialităţile locale vor fi prezente şi personalităţi din cultura motreană, cadre didactice şi elevi de la toate unităţile de învăţământ din Motru. Acestora li se vor alătura Octav Bjoza, şeful Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România între 1945 şi 1989, Sorin Vintilă Meşter - director cabinet, Eustaţiu Chiţimia - preşedinte Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt, Dumitru Florea - vicepreşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt, dar şi alţi invitaţi.

Vizualizări: 2,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: