Parlamentul s-a dat în stambă

Ieri Parlamentul României s-a dedat la fabulaţii: a emis o declaraţie de susţinere a primarului de la Sibiu pentru funcţia de prim ministru, funcţie pentru care preşedintele României deja l-a nominalizat pe Lucian Croitoru. Valoarea juridică a acestei declaraţii este egală cu zero, dar în opinia celor doi amanţi, Geoană şi Antonescu, are valoare politică.

Cei doi s-au grăbit să ne asigure că declaraţia de adeziune la Johannis, document nemaiîntâlnit până acum şi nemenţionat niciunde în Constituţie, consfinţeşte amantlâcul lor făcut la repezeală, ca iepurii. Ea, cică, le conferă dreptul de a-l soma pe preşedinte să-i retragă mandatul încredinţat lui Croitoru şi să-l numească pe pupilul lor, primarul de la Sibiu.  Răspunsul lui Băsescu va fi: ”niciodată”. Alt răspuns l-ar descalifica definitiv pe Băsescu care a rămas singur împotriva lor şi care pariază pe memoria românilor care n-au uitat nici cine este Geoană, nici cine este Iliescu, nici cine este Vanghelie, nici cine este Voiculescu, nici cine este Patriciu. Vi-l închipuiţi pe Băsescu ud tot de emoţia care l-ar traversa la aflarea veştii că Geoană şi Antonescu s-au… pupat în “Piaţa Independenţei” pentru  a-l îndupleca? În politică se pare că e permis orice, dar mă întreb dacă “orice” nu are şi el o limită! Ce mă supără mai mult nu este atât curvăsăraia politicienilor care-l plimbă pe primarul de la Sibiu ca pe Cuvioasa Paraschiva în timp ce-şi dau la gioale pe sub sarcofag, ci faptul că ne cred atât de tembeli încât pretind să credem orice gogoriţă care o scot ei pe gură. N-o să creadă nimeni într-o alianţă PSD-PNL, atâta timp cât ambele formaţiuni au propriul candidat la preşedinţie.  A, dacă cele două partide ar fi venit înhămate la jugul unui singur candidat atunci ar fi fost credibile. Aşa… declaraţia acestui Parlament care-şi vede atacate drepturile parlamentarilor la fotolii şi la pensii are exact valoarea hârtiei pe care a fost scrisă.

Că le-a intrat frica-n oase parlamentarilor o dovedeşte şi respingerea scrisorii lui Băsescu prin care le solicita acordul, chiar dacă are valoare consultativă, de a declanşa procedurile pentru referendum odată cu alegerile prezidenţiale. Pentru că referendumul are un singur scop, acela de a consulta poporul cu  privire la transformarea Parlamentul în unicameral cu cel mult 300 de componenţi, onorabilii din proaspătul amantlâc i-au spus pas. Sătul să tot fie întins ca un elastic între Geoană şi Antonescu, până şi Johannis a declarat că el crede că actualul Guvern Boc, demis dar în funcţie, va rămâne să organizeze alegerile. S-a bazat probabil  pe inflexibilitatea celor doi care nu vor nici în car nici în căruţă nici în teleguţă ci vor amândoi la Cotroceni. Ori, acolo deocamdată nu se poate! Poate data viitoare?

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: