Sute de târgujieni, penalizaţi pentru că nu şi-au plătit parcarea

Câteva sute de cetăţeni din Târgu Jiu vor trebui să suporte penalităţi pentru că nu şi-au plătit locul de parcare din parcarea de reşedinţă. Taxa anuală este de 120 lei pentru un loc de parcare însă nu toţi cei care au încheiat contract cu primăria şi-au onorat obligaţiile contractuale.

Târgujienii care au omis să achite taxa pentru anul acesta pentru locul de parcare atribuit de municipalitate pe bază de contract vor trebui să plătească penalizări. Rezilierea contractului se poate face numai în condiţiile în care beneficiarul va dovedi că nu mai foloseşte acel spaţiu. Taxa trebuia achitată integral până la data de 31 martie. „Avem 5217 contracte încheiate, din acestea avem 441 de contracte încă neplătite. De anul acesta nu se mai reziliază contractul în cazul neplăţii, cum se făcea până acum. Se pun penalităţi de 2% pe lună. Acest contract se poate rezilia doar la cererea beneficiarului care a încheiat contractul. Contractul se încheie pe o perioadă nedeterminată”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu. 

În ultimele două luni administraţia locală a dat startul unor extinderi a parcărilor de reşedinţă în zona Olari, Mioriţei, Minerilor şi Dacia. În următoarea perioadă noile locuri de parcare vor fi repartizate cetăţenilor. În luna august vor mai fi făcute noi parcări pe strada Garofiţei, Republicii şi 1 Decembrie, zona dinspre calea ferată, acolo unde au fost demolate garajele. În acelaşi timp, în unele zone, autorităţile au procedat la remarcarea parcărilor. Persoanele fizice plătesc o taxă pentru un loc de parcare de 10 lei pe lună, iar cele juridice de 15 lei pe lună.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: