Pârtie artificială într-un sat din Gorj. Investitor: Se va putea schia tot anul 

O investiție unică în Gorj și poate chiar în țară se realizează în satul Sănătești din comuna Arcani. Este vorba de o pârtie artificială pe care se va putea schia în orice anotimp și care va deveni funcțională din luna iunie. Mai mult decât atât, investitorul din Gorj va construi aici si un hotel precum și mai multe terase. Sursa de finanțare este Fondul de Tranziție Justă.


Noul resort se va întinde pe 4 hectare de teren și se face în imediata apropiere a piscinei de la Sănătești, un loc foarte căutat de gorjeni în timpul verii. ”Este o investiție privată care va aduce un plus de valoare nu doar comunei noastre ci întregului județ. Este vorba de o pârtie artificială pe care se schia inclusiv vara, se vor face mai multe tobogane, precum și un hotel în vârful dealului. În plus de asta, investitorul are acolo și o piscină, care în timpul verii este foarte căutată. Oamenii vor veni la piscină și pot și schia. E ceva unic cred în România”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

Lucrările la pârtie au început și cel mai probabil, în câteva luni vor fi gata, pentru că din iunie se va putea schia la Sănătești. Este vorba de o pârtie artificială, realizată de o firmă italiană. Este vorba de o investiție specială, la care se folosesc anumite suprafețe care să permită celor care ajung aici să schieze indiferent de anotimp. Se va schia la Sănătești tot anul cu aceleași echipamente. În plus de asta aici va funcționa și o școală de schi. Vreau să vă spun că de la 1 iunie pârtia  de aproximativ 300 de metri va fi funcțională ”, a declarat Gabi Ardeleanu, antreprenor.

Investitorul gorjean nu se va opri aici. ”În proiect mai este și construirea unui hotel, precum și a altor locații pentru relaxare și petrecere a timpului liber. Întregul resort se va întinde pe patru hectare de teren. Pârtia a costat aproximativ 2.000.000 de euro, iar hotelul și restul construcțiilor se ridică la 5.000.000 de euro și se va face cu bani din Fondul de Tranziție Justă. Este un proiect îndrăzneț pentru mine, pe care îl studiez de mult timp. Am văzut asta în străinătate și vreau să fac și în Gorj”, a mai spus Gabi Ardeleanu.

Galerie foto




Vizualizări: 15,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: