Pârvulescu: Ei închid energia în Gorj să facă metrou în Cluj. Este normal?

Odată cu aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență, soarta mai multor termocentrale este pusă în pericol. Mai exact, în acest document se specifică faptul că termocentralele pe bază de cărbune vor fi dezafectate, nu conservate, iar termenul limită este anul 2032.

Unul dintre sindicaliștii Complexului Energetic Oltenia a comentat pe baza acestui document și spune că nu este normal să se întâmple așa ceva. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spune că nu prea există PNRR pentru Gorj, iar acest județ nu merită să fie sacrificat.

”Încă de când s-a dat acea ordonanță prin care s-au dat venituri de completare, se vorbea de acest termen 2032. Deranjat este faptul că guvernanții nu au dat dovadă de transparență și să fi făcut totul de prima dată această chestiune. Trebuia să fi făcut totul în concordanță cu ceea ce și-au propus.  Nu este normal ca noi să fim sacrificați pentru alții, iar Gorjul să moară de foame. PNRR-ul în Gorj nu prea este nimic. Gorjul vine doar cu obligații. Politicienii din Gorj ar trebui să aibă atitudine, însă nimic. Dacă spuneau că închid energia pe bază de cărbune în Gorj și pun ceva concret în loc, da, nimic de zis. Ei închid energia în Gorj să facă metrou în Cluj. Este normal?”, a spus Liderul Federației Mine Energie, Dumitru Pârvulescu.

Într-adevăr, în PNRR este un capitol dedicat închiderii energiei pe cărbune, dar și unul prin care este finanțat metroul din Cluj.

Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: