O nouă zi de protest cu sute de mineri: Ne-au decedat mulți colegi. Au murit precum câinii

Sute de mineri și energeticieni au ieșit din nou în stradă, joi după amiaza, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Angajații Complexului Energetic Oltenia spun că nu renunță la legea care le permite să iasă la pensie mai devreme și vor sta în stradă oricât este nevoie. ”Demisia, demisa”, este unul dintre cele mai strigate mesaje ale minerilor aflați la protest.

Revoltați că cei aflați la guvernare nu vor încă să le aplice legea pensionării, peste 300 de mineri și energeticieni din cadrul CE Oltenia au ieșit din nou în stradă. Salariații spun că s-au săturat să muncească în condiții grele și vor să iasă la pensie mai repede.

”Ne-au murit foarte mulți colegi în cariere. Stau morți precum câinii. I-am pus la guvernare de pomană. Cum a putut Iohannis să promulge o lege care nu poate fi adoptată? Stau degeaba la guvernare. Suntem hotărâți să protestăm până când legea va fi adoptată, nu ne lăsăm. Suntem dispuși să facem orice pentru această lege”, a spus un protestatar.

Altul se gândește cu teamă că vine sezonul rece, iar condițiile din carieră sunt greu de suportat: ”Condițiile sunt grele. Este foarte greu, mai ales că acum o să înceapă vremea rea, ploile și frigul. Nici nu vreau să mă gândesc de ce va fi peste câteva săptămâni. Când plouă, noroiul este până la gât”, a mai declarat un angajat al CE Oltenia.

Pe la protestatari a trecut și parlamentarul PNL, Ion Iordache. Acesta spune că are un mesaj de la Gorj spre București. ”Am un mesaj de la Gorj spre București. Să se grăbească să emite o ordonanță pentru aplicarea legii. Oamenii au nevoie, nu trebuie să stea aici, ci la lucru, suntem în prag de iarnă. Țara are nevoie de energie. Nu sunt mulțumit că în în ultima perioadă și-au canalizat mult timpul pe campania din interiorul partidului și nu s-au ocupat de problemele românilor”, a spus Ion Iordache.

Vizualizări: 4,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: