Pîrvulescu: Odată cu aplicarea legii e nevoie de angajări, nu de concedieri

Odată cu aplicarea legii care le permite minerilor și energeticienilor din cadrul CE Oltenia să iasă mai devreme la pensie, se va reduce numărul salariaților cu cel puțin 3.600. Este vorba despre cei care vor ieși din sistem și vor merge liniștiți la pensie. Unii dintre sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia spun că, în această situație, concedierile colective nu ar trebui să mai aibă loc.

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că ar trebui să fie făcute angajări, nu concedieri. Tot acesta este de părere că România nu poate renunța la energia pe bază de cărbune de pe o zi pe alta, fiind nevoie de forță de muncă tânără.

”Sper că se va pune în aplicare legea pensionării, iar în acest caz nu va mai fi nevoie de concedieri colective, ci de angajări. România nu poate să renunțe astăzi la energia pe cărbune. Nu are ce pune în schimbul acestei energii. Nu poți să concediezi în astfel de condiții. Este nevoie de forță de muncă tânără pentru a susține cantitatea necesară de cărbune. Nu poți să închizi acest sistem fără să ai o alternativă”, a spus Dumitru Pârvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie Oltenia. 

Vizualizări: 4,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: