Pârvulescu: Vrem să atragem atenția că nu noi am mărit facturile la curent

Marşul anunţat de sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia este programat luni, 11 aprilie, cu plecare din fața Termocentralei Rovinari și din zona Motru. Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME, spune că vor să tragă un semnal de alarmă că nu din cauza CEO s-au scumpit facturile la energia electrică, ci din cauza băieților deștepți din energie.

Un număr de 50 de salariați ai CEO s-au arătat dispuși să parcurgă 300 de kilometri într-un marș al disperării, având în vedere programul minerilor și energeticienilor în următoarele trei luni. ”Marșul va începe luni, 11 aprilie, din două puncte, din fața Termocentralei Rovinari și din zona Motru. Participă în jur de 50 de colegi, poate sunt mai mulți, dar de 50 sunt sigur. Trebuie să existe voință. Este un marș pentru a atrage atenția că ceea ce se discută de unii băieți deștepți despre energia pe cărbune nu este tocmai real, pentru că nu noi am mărit facturile de curent electric, nu noi suntem aceia care poluăm, nu noi suntem aceia care nu ne-am făcut temele”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Memorandum
Sindicaliștii spun că marţi vor trimite memorandumul spre a fi semnat și de către alți colegi din CEO referitor la cauzele care au adus complexul în această situație. „În ceea ce privește documentul, federația noastră speră să trimită către colegi memorandumul care dorim să fie semnat de către colegii din Complexul Energetic Oltenia referitor la cauzele care au dus complexul în situația de astăzi și ce s-ar putea face din punct de vedere legislativ pentru acest complex ca să existe și în următoarea perioadă. Noi sperăm ca în demersul nostru să facem cunoscut cel puțin la populația de prin localitățile pe unde trecem ceea ce am spus, că CEO nu este cel care le-a umflat dumnealor facturile la energia electrică, ci altele sunt cauzele”, a spus Dumitru Pârvulescu.
La finalul acestui marș, FNME speră ca în fața Guvernului să fie un miting cu cel puțin o mie de salariați din CEO, dar și din CE Hunedoara, Compania Națională a Uranului, Compania Nuclearelectrica.

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: