Pașaportul Sorinei, reținut de procuror

Americanii care au adoptat-o pe Sorina, fetița de opt ani din Baia de Aramă luată cu forța din casa în care a crescut, au depus la Secția de anchetare a magistraților o plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și a procurorului de caz Mihaiela Moraru-Iorga, reclamând, printre altele, că procuroarea a reținut pașaportul copilei.

"Doamna procuror Iorga Moraru a reținut pașaportul acestui copil, cerându-l de la Serviciul de pașapoarte. Sigur că avea pașaport. Potrivit hotărârii judecătorești, care nu este desființată, Gabriel și Ramona Săcărin sunt părinții acestui copil. I-au scos pașaport, au făcut o cerere de eliberare a pașaportului solicitat de doamna Moraru Iorga pentru a împiedica acest copil să plece din țară. Aceasta este o măsură de restrângere a libertății de circulație. De fapt, este un control judiciar informal pe care doamna procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanțelor judecătorești. În baza unui fake news, oprim copilul în țară și statul român ia măsuri fără probe în baza unui fake news”, a declarat Diana Gavra, avocatul familiei Săcărin, familia adoptivă a Sorinei, la sediul Secției pentru anchetarea magistraților.

Potrivit apărătorului, Mihaiela Moraru Iorga ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin la audierea de acum câteva zile. "A făcut diverse presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Așa cum se făcea pe vremuri la DNA. Toată lumea a condamnat aceste acțiuni asupra procurorilor abuzivi, pentru că de aceea s-a făcut secția, pentru procurorii abuzivi, nu? Doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demne de cauze mai bune - doamna Săcărin nu era inculpat - a făcut presiune să declare ceva împotriva judecătorilor”, a mai spus avocatul, citat de Mediafax.

Vizualizări: 3,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: