Amendat din greşeală pentru parcare în Mamaia. Gorjeanul nu a fost niciodată în staţiune

Un bărbat din judeţul Gorj s-a trezit cu o amendă de 400 de lei, pentru că a parcat ilegal, pe spaţiul verde din zona unui cunoscut hotel, de patru stele, din sudul staţiunii Mamaia. După aproape un an de luptă în instanţă, gorjeanul a reuşit să demonstreze că a fost amendat… din greşeală. Ba mai mult, omul le-a explicat judecătorilor din Constanţa că nu a fost niciodată în celebra staţiune de la malul Mării Negre.

Dorel U. din judeţul Gorj se judecă din toamnă cu Poliţia Locală Constanţa, după ce a fost înştiinţat că are de plată o amendă de 400 de lei. Potrivit procesului-verbal de contravenţie, din 25 august 2018, gorjeanul a fost amendat pentru că, la ora 09.40, „Renault-ul său” a fost depistat staționând (parcat) pe spațiul verde din stațiunea Mamaia, zona Hotel Parc.

În plângerea contravenţională formulată în instanţă, Dorel U. a arătat că nu deţine și nu a deţinut Renault-ul cu nr. de înmatriculare indicat și că nu a fost niciodată în stațiunea Mamaia. În apărarea sa, bărbatul a dovedit, cu acte, că are pe numele său o Skoda Octavia 2 şi un tractor UTB 650. Din acest temei, gorjeanul ghinionist a solicitat anularea amenzii.

Plângerea a fost legal timbrată, poliţiştii locali din Constanţa susţinând sus şi tare că procesul-verbal a fost legal întocmit și că bărbatul din Gorj nu a administrat nicio probă concretă de natură a contrazice constatările personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora.

„În privința legalității procesului verbal de contravenție contestat, prin raportare la prevederile art. 17 din O.G. nr. 2/2001, instanța constată că acesta cuprinde mențiunile obligatorii prevăzute de acest text de lege sub sancțiunea nulității absolute, fiind indicate: numele, prenumele și calitatea agentului constatator care l-a încheiat, numele și prenumele contravenientului persoană fizică, descrierea faptei săvârșite și data comiterii acesteia. De asemenea, procesul verbal este semnat olograf de agentul constatator care l-a instrumentat. (…) Din înscrisul eliberat de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a rezultat că vehiculul marca Renault Symbol, cu referire la care a fost aplicată sancțiunea amenzii, nu a figurat și nu figurează înmatriculat pe numele contravenientului U.D.”, potrivit informaţiilor din dosarul de la instanţă.

Din acest motiv, judecătorii constănţeni au apreciat că procesul-verbal contestat este netemeinic întocmit, gorjeanul fiind exonerat de la plata amenzii contravenţionale. „Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal contravenţional contestat seria DPLC nr. 96269 din data de 25.08.2018 şi, în consecinţă, exonerează petentul de la plata amenzii contravenţionale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, a decis, zilele trecute, o instanţă a Judecătoriei Constanţa.

Vizualizări: 4,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: