Paște fără restricții. Cu petreceri și concursuri de ciocnit ouă roșii!

După doi ani de pandemie în care n-au putut respecta tradiția, mai multe primării din Gorj anunță hore de Paște, concursuri de ciocnit ouă sau competiții sportive. La petreceri, sunt invitați toți localnicii.

În Baia de Fier, localnicii sunt invitați la ciocnit de ouă roșii în zilele de Paște, apoi la mai multe spectacole de muzică populară.

„Dragi băieșeni, după o pauză de doi ani, reluăm tradiția cu hora de Paște (24,25 aprilie) și Concursul de ciocnit ouă, care  se va desfășura la Căminul Cultural în data de 25 aprilie, orele 17:00”, este mesajul edilului din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

În Bălești, va fi petrecere mare în satul Ceauru. „Primăria Bălești vă invită la tradiționala horă, ce se organizează cu ocazia sfintelor sărbători de Paști, pe 24 aprilie, pe platforma de evenimente din satul Ceauru, lângă stadion. În cazul în care vremea va fi neprietenoasă, evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din Bălești”, a anunțat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Hore vor fi și în comuna Polovragi. Autoritățile din Padeș au anunțat că, de Paște, va avea loc Cupa Tineretului Pădeșan. Localnicii sunt invitați pe terenul sintetic din Motru Sec, la fotbal.

La polul opus, primarul din Roșia de Amaradia a renunțat la competițiile sportive care aveau loc, de obicei, de Paște. Centrul comunei este în șantier, se construiește o sală de sport în apropierea primăriei, iar autoritățile au amânat evenimentele. Toate vor fi reprogramate în iulie, când vor fi Zilele Comunei.

Vizualizări: 999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: