Primăvară sau iarnă? ”Sacrificăm porcul, nu mielul!”

Primăvară avem doar în calendare, iar la munte fulgi de nea mai ceva ca-n toiul iernii. De exemplu, în stațiunea montană Rânca ninge abundent de seara trecută, iar stratul de zăpadă a ajuns deja să depășească 25 de cm. Cabanierii și turiștii fac haz de necaz și spun că se pregătesc să sacrifice porcul și nu mielul, cum ar trebui în această perioadă.

Ultimele zile au venit cu temperaturi extrem de scăzute în mai multe regiuni din țară, iar la munte s-a depus un strat gros de zăpadă. Drumarii au intervenit și ei pe drumul care duce spre stațiunea montană Rânca, tocmai pentru a se asigura că circulația rutieră nu va fi afectată.

”A început să ningă în jurul orelor 3:30, după cum se vede ninge foarte abundent. Este zăpadă foarte multă. Acţionăm cu 4 utilaje, 3 imog-uri şi un ATB. Un imog îndepărtează zăpada de pe carosabil, iar ATB-ul împrăştie material antiderapant”, transmite Sandu Florea, angajat al SDN Târgu Jiu.

Cabanierii spun că nu se așteptau să ningă așa mult în această perioadă. ”Este zăpadă din belșug. Iarna a venit primăvara. Nu ne așteptam să ningă așa mult. Am prins și în anii trecuți zăpadă, dar nu așa de mare. Sperăm ca turiștii să profite de acest lucru și să vină de Paște la munte”, a spus Viorel, un cabanier.

Turiștii sunt și ei surprinși că în toiul primăverii văd fulgi de nea mai ceva ca-n decembrie. ”Nu credeam că o să avem așa vreme de Paște. Am văzut că a nins și în localitățile de la poalele munților. În loc să tăiem mielul, sacrificăm porcul. (...) Este frumos, dar parcă era mai frumos să fie cald. Nu credeam că va ninge cu fulgi așa mari acum, mai ales că mai este o lună și vine vara”, au spus câțiva turiști.

Fulgii de nea au căzut și în Crasna, Baia de Fier, Polovragi, Novaci și Bengești Ciocadia. Oamenii spun că recolta de fructe de anul acesta este compromisă, tocmai pentru faptul că pomii erau în floare, iar frigul îi afectează.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: