Patru decenii în slujba atletismului gorjean: „Este cea mai importantă distincție"

Unul dintre cei mai longevivi antrenori ai CS Pandurii Târgu Jiu, Ion Bură, a fost desemnat recent „Gorjeanul anului 2021”. Aflat încă în activitate ca antrenor, deși este pensionar, antrenorul emerit recunoaște că acesta este cel mai important titlu al carierei sale pentru că este primit acasă.

Titlul care i s-a acordat recent antrenorului emerit Ion Bură este mai mult decât meritat, acesta pregătind zeci de generații de atleți de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani ca antrenor de atletism. Prin mâna sa au trecut mai toți campionii de atletism gorjeni care s-au pregătit la CS Pandurii dar și o parte dintre atleții loturilor naționale, antrenorul Ion Bură fiind o perioadă și antrenor federal în cadrul Federației Române de Atletism.

Deși meritele sale sunt recunoscute la nivel național și internațional, antrenorul Ion Bură consideră titlul acordat de Consiliul județean Gorj ca fiind cel mai important din cariera sa. „Este cea mai importantă distincție, poate pentru că este primită acasă, și sunt apreciat de oamenii pe care poate îi cunosc mai bine pe unii dintre ei dar pe alții nu îi cunosc dar probabil că ei mă cunosc mai bine și, probabil că activitatea mea a fost de așa natură încât să mă aprecieze. Mulțumesc foarte mult și Consiliului Județean care a apreciat ceea ce fac. Sunt pensionar acum dar continui să antrenez și sper să obțin în continuare rezultate foarte bune cu sportivii pe care îi antrenez”, a spus antrenorul Ion Bură, cel care a predat acum ștafeta ca antrenor de atletism fiului său Ionuț Bură, și el fost campion pe când era pregătit chiar de tatăl său.

De-a lungul anilor antrenorul Ion Bură nu s-a ocupat doar de atleți, el pregătind fizic și fotbaliștii de la Pandurii atunci când echipa a promovat în Liga 1, în anul 2005 dar și în alte proiecte. „Am făcut mai multe în viață, și în alte sporturi. Am fost la echipa locală de fotbal cu care am promovat în 2005 în prima ligă, din păcate acum trece prin momente grele. Am fost președintele clubului care a promovat în Liga 1 prima echipă de handbal băieți și am făcut și multe alte lucruri pentru sport. Dar ceea ce a fost mai important, de fiecare dată am căutat să am sportivi noi în continuare, adică să nu merg cu o grupă de sportivi și să pierd apoi timp, să merg înapoi să caut alți sportivi. Mereu am avut înlocuitori care veneau din urmă și de asta am avut rezultate de-a lungul timpului”, a dezvăluit antrenorul desemnat Gorjeanul anului 2021 din secretele reușitelor sale în carieră. Reușite care s-au concretizat în sute de titluri de campioni la diferite concursuri  și peste 1000 de medalii.

Galerie foto


Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: