Performanță de Cartea Recordurilor. Gorjenii care au jucat șah sub apă!

Performanță demnă de Cartea Recordurilor. Șapte sportivi din Gorj și Dolj au stabilit un record național de stat sub apă. Au petrecut aproape patru ore jumătate pe fundul bazinului de înot și, ca să-și umple timpul, au jucat șah și cărți. 

"La nivel mondial există şah subacvatic în condiţiile în care toţi participanţii stau la suprafaţă şi intră doar ca să mute piesele", a spus Gabriel Dan Chiriac, cel care a avut inedita idee. 

Cei șapte participanți au reușit să stea sub apă aproape patru ore jumătate. "Cea mai lunga scufundare autonoma de grup: 4 persoane- 4h 25min, precum si cea mai lunga scufundare autonoma individuala: 8h 08 min. Primul concurs de sah subacvatic cu 7 participanti", mai transmite Gabriel Dan Chiriac.

Provocările au fost uriașe: "Cele mai mari provocari au fost deshidratarea si hipotermia datorita expunerii prelungite la mediu acvatic. Cu o pregatire mai tehnica si o sustinere mai consistenta aceste recorduri vor putea fi imbunatatite. Iar noi vom fi acolo pentru a promova sporturile acvatice", a mărturisit Gabriel Dan Chiriac. 

Cei șapte participanti sunt: 5 scafandri din Gorj: Gabriel Dan Chiriac, Ana Maria Cosor, Alin Olaru, Giulia Tarfulea si Amina Virtenita si 2 scafandri din Craiova: Robert Firu si Lucian Cicea.

Galerie foto



Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: