Patru focare de varicelă în judeţul Gorj

Patru focare de varicelă au fost identificate la nivelul judeţului Gorj. În momentul de faţă, copiii care au contactat aceasta boală sunt izolaţi la domiciliu.

 

Cazurile de varicelă se înregistrează în următoarele unităţi de învăţământ: Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu’’ din Târgu Jiu, unde focarul a fost deschis în data de 7 noiembrie 2022, iar până în momentul de față s-au înregistrat 32 de cazuri; Grădinița cu Program Prelungit ,,Narciselor’’ din Targu Jiu, unde focarul a fost deschis în data de 22 noiembrie, iar până în prezent s-au înregistrat 9 cazuri de varicelă; Școala Gimnazială nr.1 Motru, unde focarul a fost deschis în data de 9 noiembrie și avem înregistrate 19 cazuri; Școala Gimnazială Lihulești din comuna Berlești, unde focarul a izbucnit în data de 17 noiembrie, iar în momentul de față avem înregistrate 18 cazuri.

Toate cazurile sunt forme ușoare de boală, izolate la domiciliu de către medicii de familie.

„Varicela este o boală contagioasă, specifică perioadei copilăriei, însă poate afecta și persoanele mature care nu s-au confruntat cu boala. Varicela apare frecvent iarna și la începutul primăverii. Pentru a evita transmiterea varicelei recomandăm izolarea copiilor bolnavi, iar în focar se impun măsuri cum ar fi: triajul zilnic, dezinfecție zilnică, aerisirea încăperilor și nu în ultimul rând informarea părinților că în unitatea respectivă există focar de varicelă”, transmite Daiana Militaru, purtător de cuvânt al DSP.

Vizualizări: 2,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: